Jongens aangehouden voor diefstal / heling scooters

Geschreven door de Redactie op woensdag 18 juli 2012

Haarlem – De politie kreeg in de nacht van dinsdag op woensdag een melding dat er drie jongens op een gestolen scooter waren gezien op de Amsterdamsevaart. Het drietal zou in de richting van Parkwijk rijden. De agenten hebben een onderzoek ingesteld en zagen een jongen rennen richting het Martin Monnikendamplein.

Bij de voetbalkooi stonden twee scooters waarvan de contactsloten verwijderd waren. Van één van de scooters was de kentekenplaat verwijderd. De politie heeft beide scooters in beslag genomen en is op zoek gegaan naar verdachten. Getuigen hadden een signalement gegeven van de drie jongens die op de scooter hadden gereden. Op de Prins Bernhardlaan zagen de agenten twee jongens lopen die aan het signalement voldeden. Dit tweetal, Haarlemmers van 13 en 14 jaar, is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

De derde verdachte was nog spoorloos. Hierop heeft een politiehondengeleider met zijn hond een onderzoek ingesteld op en in de omgeving van de Leonard Springerlaan. De derde verdachte, een 14-jarige Haarlemmer, werd door de hond in de bosjes aangetroffen en hierna aangehouden. Ook deze verdachte is ingesloten voor verhoor.

Beide rechtmatige eigenaren van de scooters worden in kennis gesteld van het aantreffen van hun eigendom. De politie maakt proces-verbaal op.

 1. alex
  18 juli 2012 op 18:15 | #1

  NACHTPLUIM
  NACHTPLUIM NACHTPLUIM NACHTPLUIM
  Ik ben de eigenaar van 1 van de 2 scooters ik hoorde dat er snachts met mijn scooter was getankt ben gelijk op onderzoek uit gegaan maar zag helaas niemand ,ik kwam wel een politie auto tegen en vertelde hun mijn verhaal ,ik heb mijn nmr achtergelaten en ben verder gaan kijken ,binnen 3 minuten werd ik gebeld door de politie dat mijn scooter was gevonden en 3 verdachten aangehouden .Zo kwam alles toch nog goed dus de pluim van deze week gaat naar POLITIE SPAARNE OOST of te wel de NACHTPLUIM BEDANKT ALEX

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. annabel
  18 juli 2012 op 21:11 | #2

  die jonge gasten horen in hun nest te liggen, ipv op dievenpad te gaan, waar zijn die ouders??

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. anna
  18 juli 2012 op 21:37 | #3

  On drugs?tv kijken?geen tijd voor de kinderen?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. marco
  19 juli 2012 op 09:51 | #4

  @alex
  En nu maar hopen dat je de (eventuele) schade ook nog vergoed gaat krijgen.
  Want een nieuw contactslotje inbouwen is ook niet zomaar ff gedaan.

  Maar inderdaad goede zaak dat de eigendommen snel terug zijn, ’n dat de daders gepakt zijn.
  Jammer alleen weer dat ze dan volgens de wet minderjarig zijn, en dus waarschijnlijk een standje krijgen van de politie.
  Want de ouders hebben het drukker met andere dingen dan hun kinderen opvoeden……..

  Ben eigenlijk wel benieuwd of het échte Haarlemmers waren, of weer van dat importtuig….

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. knuppel
  19 juli 2012 op 11:56 | #5

  er is maar 1 goede straf voor deze ventjes.
  de uitlaat van die scooter in hun reet en dan vol gas geven.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. importster
  19 juli 2012 op 17:37 | #6

  echt een domme reactie marco!!! Je zegt zelf echt haarlemers. Nou heb nieuws voor jou er zijn ook ECHTE importers die dit niet flikken. gewoon hard aan het werk zijn voor hun geld.
  He maar ben helemaal eens met je straf. hahahahhaha

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. insider
  20 juli 2012 op 00:03 | #7

  Ik vind de reacties van annabel en anna (ik gok dat dat dezelfde persoon is, iemand die gewoon even interessant wil doen) nogal ongenuanceerd.
  Je hebt geen idee hoe het zit met die ouders.
  Geen enkele ouder kan bedenken dat je kind zoiets flikt.
  Ik weet dat er sowieso een moeder tussen zit die al het vertrouwen in haar kind is verloren (en terecht, uiteraard). Het enige dat haar verweten kan worden is dat ze haar zoon op zijn woord geloofde toen hij beloofde dat hij bij een vriend thuis zou gaan gamen en zou blijven slapen. Zij kon ook niet bedenken dat die “vriend” hele andere plannen had. Maar maakt dat van haar dan meteen een slechte moeder? Dacht het niet.
  Wel is het de grootste fout die zij ooit gemaakt heeft en ik weet zeker dat ze deze niet nog een keer zal maken.
  Dit is echt een typisch gevalletje “foute vrienden”. All it takes is 1 rotte appel en een aantal meelopers. En begrijp me niet verkeerd, ik probeer niks goed te praten, want wat ze hebben gedaan is echt te misselijk voor woorden, maar ik vind wel dat iedereen iets beter mag nadenken over zijn/ haar uitspraken.
  En in het geval van die jongens, die hadden wel iets beter mogen nadenken over hun daden, maar goed, daar hebben ze de komende maanden tijd genoeg voor. Hopelijk herinneren ze zich dan uiteindelijk dat ze wel degelijk goed opgevoed zijn.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. Brian
  20 juli 2012 op 17:15 | #8

  Welk nummer woon je dan Alex?

  Ik woon ook op de amsterdamsevaart bij de Jin lai

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. Bjar
  20 juli 2012 op 21:33 | #9

  @Marco

  Kleinigheidje hoor maar justitie straft… niet de politie. Maar verder ben ik het wel met je eens dat het waarschijnlijk niets meer dan een standje zal zijn/worden.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. marco
  21 juli 2012 op 01:10 | #10

  @Bjar
  Klopt Bjar, justitie straft, maar dan wel naar aanleiding van het rapport dat door de politie is overhandigd.
  En naar mijn weten is de politie een onderdeel van justitie ;-)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. Anna
  21 juli 2012 op 18:21 | #11

  Ik weet dat er sowieso een moeder tussen zit die al het vertrouwen in haar kind is verloren (en terecht, uiteraard).
  Nou neem me niet kwalijk…dan is er toch wel iets goed fout gegaan met de opvoeding …Insider.
  Als je als moeder van een 15 jarige het vertrouwen al kwijt bent.Natuurlijk kun je niet alles voor zijn.Maar een beetje begeleiding is zeker voor een puber heel belangrijk.En het is altijd makkelijk om een foute vriend de schuld te geven.

  en Anna is niet dezelfde als Annabel

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. Anna
  21 juli 2012 op 20:55 | #12

  En ik wil zeker niet interessant doen….dat slaat kant nog wal.Als mijn kind ergens anders slaapt, wil ik een belletje van de huistelefoon.En zo zijn er meer zaken waar je als ouder op moet letten.En ik zeg niet…dat zal mijn kind nooit doen…maar controle blijft belangrijk En
  praten….En als moeder is je kind het allerbelangrijkst..!!!!Daar moet je bovenop zitten.En deze moeder zal absoluut goed zijn, maar niet goed genoeg

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 13. Jack
  22 juli 2012 op 19:55 | #13

  Anna je kan nu wel makkelijk over je kind gaan praten omdat hij misschien een schat is, maar sommige kinderen zijn gewoon niet te hendelen en vaak kan je daar als moeder weinig aan doen…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 14. Insider
  22 juli 2012 op 22:29 | #14

  @ Anna
  Ik ga niet weer overal op in. Ik wil alleen herhalen: jij hebt echt absoluut geen idee hoe het zit met die ouders of die kinderen.
  En verwacht jij ook een telefoontje als je kind bij de OVERBUREN blijft slapen en je hem daar naar binnen ziet gaan? Geen enkele ouder (zelfs niet de beste) zit bovenop zijn/haar 14jarige zoon, en dat weet je zelf ook wel. Dus die opmerking slaat ook kant noch wal. Zelfs als perfecte ouder ga je uiteindelijk zelf slapen, en dan kan je niet meer elke beweging van je kind controleren.
  Ik wil nu alleen nogmaals benadrukken dat mensen niet moeten praten over dingen waar ze geen weet van hebben.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 15. Silvia
  23 juli 2012 op 08:57 | #15

  Wat een overdreven reacties weer! Dit heeft niets met opvoeding te maken zijn gewoon jongens streken…kan me herineren mijn ooms vroeger zoiets ook wel eens hadden geflikt.zeker 40 jaar geleden.mijn opa liet ze mooi zitten op het politie bureau…want dit hoorde niet bij zijn opvoeding……mensen schrijven makkelijk achter hun pc

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 16. Stefan43
  23 juli 2012 op 15:10 | #16

  Ik sluit mij volledig bij Silvia aan. Ouders hebben al het goede vertrouwen in hun kind en geloven vaak wat hun kind zegt te gaan doen. Als een kind zegt dat hij even 20 minuten naar een vriend gaat, dan ga je ervan uit dat hij dit ook doet. Dan denk je niet bij jezelf dat hij slechte dingen doet. Ieder mens is kind geweest en elke jongen haalt kattenkwaad uit. Helaas is de kattenkwaad van deze tijd alleen wat erger vergeleken met vroeger.
  De enige die hier iets aan kan doen is de politie en de daders zelf.
  Mensen die thuis achter hun pc denken het beter te weten en overal commentaar op hebben, die raad ik aan om lekker de wacht te gaan houden buiten en de daders, boeven en kwajongens zelf aan te pakken. Want blijkbaar weet iedereen het altijd beter, maar als het erop aankomt dan ben je zelf nergens te bekennen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 17. silvia
  23 juli 2012 op 17:54 | #17

  ik had het niet beter kunnen zeggen stefan43

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 18. Stefan43
  24 juli 2012 op 00:38 | #18

  En ohja Marco even voor de duidelijkheid met je zogenoemde ”importtuig”:
  Gisteravond zag ik 3 PURE NEDERLANDSE BLANKE JONGENS op een scooter rijden waarvan er de kentekenplaat en meerdere kappen ontbraken. Dus blijkbaar moet je eens ophouden door iedereen over 1 kamp te scheren. Nederlanders doen er net zo hard aan mee. Want zeg nu zelf: 3 jongens op een scooter waarvan kappen en een kentekenplaat ontbreken, die zijn toch niet helemaal eerlijk bezig?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 19. JanJan
  24 juli 2012 op 15:12 | #19

  elke x dat racistische opmerkingene op deze site gadver

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.