Twee passagiers gewond na noodstop R-Net bus bij halte Schalkwijk

Geschreven door de Redactie op maandag 11 juni 2012

Haarlem – Een R-Net bus van Connexxion heeft maandagmiddag een noodstop moeten maken op de Azieweg bij halte Schalkwijk Centrum. Ter hoogte van de Professor Donderslaan stak een jongetje met zijn fiets over terwijl het licht op rood stond. De bus moest hierdoor een noodstop maken.

Een passagier welke in de bus stond vloog hierdoor enkele meters naar voren. Diverse ambulances kwamen ter plaatse om assistentie te verlenen. Twee personen welke in de bus zaten zijn uiteindelijk voor verdere behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. De jongen die overstak is ook door ambulancepersoneel nagekeken maar hij kon uiteindelijk behoorlijk geschrokken de ambulance verlaten.

De overige passagiers konden hun weg in een andere bus vervolgen. Een medewerker van Connexxion heeft de bus weggereden nadat de hulpdiensten klaar waren.


Fotografie en video: Michel van Bergen

 1. Inwoner Haarlem
  12 juni 2012 op 08:54 | #1

  Zo zie je maar dat die chauffeurs echt wel opletten. Ze moeten eigenlijk spoorbomen plaatsen bij die overgangen om alle sufferds die door rood lopen en fietsen tegen hun eigen stupide gedrag te beschermen. Straks is de chauffeur weer de zondebok als er iemand wordt doodgereden

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. vuurbus
  12 juni 2012 op 09:29 | #2

  het wordt nu toch tijd dat er bij het winkelcentrum slagbomen komen ( er staan er nog een paar in hoofddorp ) want het blijft voor de chauffeurs een crime omdat fietsers en voetgangers zich niet houden aan de verkeerslichten

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Kees
  12 juni 2012 op 14:51 | #3

  Ben het helemaal met Vuurbus en Inwoner Haarlem eens: spoorbomen. Ieder dag kom ik daar en of de verkeerslichten nu groen of rood zijn maakt niet uit, want iedereen rijdt of loopt gewoon door en vaak zonder uit te kijken. Ik heb medelijden met de buschauffeurs die zo vaak de schuld krijgen, meestal te hard rijden, terwijl dat dan helemaal niet het geval is. Heb 1 keer zo’n ongeluk zien gebeuren met R-NET en toen kwamen er ook reacties van mensen die wisten te vertellen dat de bus te hard reed, terwijl ik met eigen ogen zag dat de snelheid hooguit 20 km per uur was. Maar laat die slagbomen maar komen, dat is het belangrijkste.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. stefan
  12 juni 2012 op 15:24 | #4

  mensen moeten gewoon opletten rood=rood klaar.. niets slagbomen in verdikkeme geen trein! Gewoon gezondverstand en stoppen als het rood is.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Rob
  12 juni 2012 op 17:33 | #5

  Wordt nu maar eens tijd dat er iets gebeurd.
  Sinds die busbaan er is zijn er al te vaak incidenten geweest op busbaan zuidtangent/R-net.
  Ze rijden veel te hard en er zijn chauffeurs die denken dat ze alles kunnen met die bus.
  Daarbij ben ik het ook volledig eens dat er genoeg rondloopt die het rode stoplicht negeren: zowel de fietsers als de voetgangers. Als ik mag rijden met mijn auto, lopen ze op hun dooie gemak verder alsof het maar normaal is! Heb in het verleden wel eens een middelvinger naar me toegekregen omdat het groen voor mij was en die fietster door rood reed. Wij tuuteren en wat krijg je ervoor terug….geen manieren!
  Slagbomen zou inderdaad van de zotte zijn maar ja….ik ben wel voor hoor. Maar ja….zouden de mensen dan WEL stoppen en blijven wachten??? Of duiken ze er gewoon onderdoor of lopen erom heen???

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Mootje
  13 juni 2012 op 00:40 | #6

  Ik heb al een paar jaar geleden gezegd dat ze hier beter slagbomen kunnen neerzetten. Net als in Hoofddorp en nog meer plaatsen. Kost ze minder ongelukken en schade. En veel veiliger!!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Marko
  13 juni 2012 op 03:34 | #7

  Naar mijn mening kunnen ze hele zuidtangen of r net hoe het ook heet afschaffen!!!! GEEN OPENBAAR VERVOER MEER!!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. Mij
  13 juni 2012 op 08:00 | #8

  En waar is dat jongetje gebleven in het verhaal?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. manneman
  13 juni 2012 op 15:07 | #9

  nou :MIJ: de jongen is geschrokken naar huis gestuurd.
  eigenlijk vind ik dat de gemaakte kosten verhaald moet worden op die jongen die door rood liep,
  en ik vind slagbomen ook geen optie.voetgangers en fietsers moeten eens een keer leren kleur kijken en de betekenis ervan kennen.dus bij deze nog 1 keer. als de stoplicht op ROOD staat betekend dat STOPPEN.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. Noname
  14 juni 2012 op 11:19 | #10

  Ik ben vorige week zelf slachtoffer geworden van zo’n chauffeur terrorist. Voetgangslicht stond op groen, maar meneer de chauffeur vond het nodig om door rood te rijden.

  Ik was ook altijd in de veronderstelling dat het de schuld was van voetgangers en fietsers die door rood lopen/fietsen. Maar ik weet nu uit eigen ervaring dat dat niet altijd het geval is.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. Hanne
  14 juni 2012 op 14:19 | #11

  Tja, buschauffers… taxichauffeurs… het zijn net mensen. Er zitten slechte tussen, maar het gros doet keurig zijn of haar werk. Veel fietsers en voetgangers hebben lak aan rood licht. Zij voelen zich “king of the road” omdat ze (vaak ten onrechte) denken dat ze de situatie goed kunnen overzien. Ze realiseren zich niet hoe kwetsbaar ze zijn en wat ze teweeg brengen als een gemotoriseerde verkeersdeelnemer moet reageren op hun gedrag in het verkeer. Worden er tegenwoordig eigenlijk nog verkeerslessen gegeven op scholen?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. Werkt Vlakbij Kruispunt
  14 juni 2012 op 22:08 | #12

  Wat een wijze woorden hierboven toch allemaal… is iemand wel eens op dat kruispunt geweest. Het is totaal onlogisch, onoverzichtelijk en hartstikke gevaarlijk, zelfs als je je aan de regels houdt. Bussen, auto’s rijden door rood, voetgangers moeten wachten terwijl de fietsen op hetzelfde stuk oversteken. Als voetganger krijg je eerst groen voor de halve weg, dan moet je op de vluchtheuvel wachten voor de bus (met z’n allen op een metertje stoep) dan d busbaan over en dan NOG een keer wachten op de vluchtheuvel om het laatste stuk weg over te mogen steken. Degene die dit ooit bedacht heeft DAT is de eerst verantwoordelijke dat het hier zo vaak (bijna) fout gaat.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 13. Hanne
  15 juni 2012 op 13:18 | #13

  Ja @werktvlakbijkruispunt”, ik ben er wel eens geweest. Sterker nog: ik kom er bijna dagelijks. Ik weet dus waar ik het over heb. Je hebt gelijk als je zegt dat de oversteekmogelijkheden niet perfect zijn, maar mensen hebben wat mij betreft toch de grootste verantwoordelijkheid voor de veiligheid daar.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.