Fietser ernstig gewond na aanrijding met auto op Oudeweg [video]

Geschreven door de Redactie op donderdag 14 juni 2012

Haarlem – Een fietser is donderdag aan het einde van de middag ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op de Oudeweg in Haarlem. Omstreeks kwart over vijf wilde de 76-jarige fietser vanuit de Ingineur Lelyweg de Oudeweg oversteken, maar kwam daarbij in botsing met een auto. Gezien de ernst van de verwondingen werd ook het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam opgeroepen.

Ambulancebroeders hebben het slachtoffer eerste hulp verleend en zijn later bijgestaan door het personeel van de traumahelikopter, welke even verderop op een stuk gras landde. Het slachtoffer is na de eerste zorg onder begeleiding van enkele politiemotoren met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De VOA(Verkeers Ongevallen Analyse) is ter plaatse gekomen om een onderzoek in te stellen naar de toedracht van het ongeval. De Oudeweg was hierdoor enige tijd gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. cees
  14 juni 2012 op 19:13 | #1

  Het is wel raak de laatste tijd zo in de polder, voor het slachtoffer hoop ik het beste.

  Misschien moeten we de amsterdamsevaart maar weer herstellen in zijn oude staat…

  In het HD is al gelijk iemand aan het roepen om meer verkeerslichten… maar de waarderpolder is volgens het bestemmingsplan een industrie terrein …. en geen door gaan de route om een N200 te ontzien??

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Diemux
  14 juni 2012 op 19:29 | #2

  Logisch gevolg van de ellende die onze ambtenaars creëren… De oudeweg is dubbel zo druk geworden, de waarderweg is een racebaan met stoplichten en de doodlopende straten forceren grote vrachtwagens de meest moeilijke keermanouvres te maken.

  Gemeente haarlem, wordt wakker, rij is zelf door de polder en beoordeeld dan de gehele situatie.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. burne
  14 juni 2012 op 20:45 | #3

  Diemux: exact welk deel van het gemeentelijk verkeersbeleid zorgt ervoor dat weggebruikers anderen geen voorrang geven?

  Hartverwarmend om te zien dat er zoveel verkeersdeskundigen zich druk maken over de situatie op de Oudeweg, maar verkeersgebruikers maken fouten, en op grond van de berichtgeving zou ik veronderstellen dat dit een fout van een verkeersgebruiker is.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Kay
  14 juni 2012 op 21:01 | #4

  Het slachtoffer is een bekende, we hebben uit eerste hand vernomen dat hij buiten levensgevaar is.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Marcel Ter Horst
  14 juni 2012 op 21:15 | #5

  Gemeente Haarlem moeten er eerst doden vallen voordat er eens eindelijk maatregelen genomen gaan worden? Gooi verdomme die Amsterdamsevaart open en zorg voor een veilige verkeerssituatie in het industrie en woongebied van de Waarderpolder.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Rik
  14 juni 2012 op 21:40 | #6

  Yep, het is daar met de fiets elke dag een levensgevaarlijke toer om de weg over te steken.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. ik1981
  14 juni 2012 op 22:10 | #7

  Helemaal met jullie eens, wat een drukte nu daar, en lang niet zo veilig…
  Sterkte voor het slachtoffer!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. Diemux
  14 juni 2012 op 22:28 | #8

  burne :
  Diemux: exact welk deel van het gemeentelijk verkeersbeleid zorgt ervoor dat weggebruikers anderen geen voorrang geven?
  Hartverwarmend om te zien dat er zoveel verkeersdeskundigen zich druk maken over de situatie op de Oudeweg, maar verkeersgebruikers maken fouten, en op grond van de berichtgeving zou ik veronderstellen dat dit een fout van een verkeersgebruiker is.

  In dit geval maken de weggebruikers fouten doordat de situatie te druk en te onoverzichtelijk is. Er gebeurde vroeger nooit wat in de polder, na de wijzigingen (bouw nieuwe brug etc.) gebeurd het ene ongeluk na het andere (en het zien van het dodelijk ongeluk op de wateringweg doet ook niet veel goed).

  Waarderpolder gaat van beste industriegebied naar het slechtste industriegebied.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. 2 0 3 4
  15 juni 2012 op 07:19 | #9

  Zag enige weken geleden in de rubriek mijn bedrijf van de Telegraaf een artikel staan dat de Waarderpolder in Haarlem op de tweede plaatste staat als gevaarlijkste gebied voor fietsers en voetgangers. Zoals men veel kan lezen op deze site van 112haarlem, is duidelijk dat het wel klopt. Minimaal 1x per week is er een heftig ongeval in dit Industrieterrein !!

  Ambtenaren hoef je geen hulp te vragen, deze slapen uit achter hun bureau.
  Er moeten eerst vele dodelijke slachtoffers vallen voor eentje wakker wordt in het stadhuis.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. 2 0 3 4
  15 juni 2012 op 07:20 | #10

  Zag enige weken geleden in de rubriek mijn bedrijf van de Telegraaf een artikel staan dat de Waarderpolder in Haarlem op de tweede plaats staat als gevaarlijkste gebied voor fietsers en voetgangers. Zoals men veel kan lezen op deze site van 112haarlem, is duidelijk dat het wel klopt. Minimaal 1x per week is er een heftig ongeval in dit Industrieterrein !!
  Ambtenaren hoef je geen hulp te vragen, deze slapen uit achter hun bureau.
  Er moeten eerst vele dodelijke slachtoffers vallen voor eentje wakker wordt in het stadhuis.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. Rob
  15 juni 2012 op 08:26 | #11

  Maken ze een oversteekplaats bij NS, gele borden, streepen op de weg, het wil allemaal niet baten de automobilist heeft er lak aan. Als het stoplicht op de volgende kruising op groen staat wordt er nog even gas bij gegeven, weekje verkeersregelaars werkte goed of maak 100 meter voor de oversteek een flinke drempel of versmalling wordt het lekker druk daar en kiest de bestuurder misschien voor de route langs Ikea.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. marco
  15 juni 2012 op 10:33 | #12

  Zoals eerdere reacties hier al melden is het er na de herinrichting van sommige delen van de waarderpolder niet echt veiliger op geworden.
  Er staan met grote regelmaat berichten over al dan niet ernstige ongevallen in de diverse media.
  Echter wanneer men gaat klagen bij de betreffende gemeente-afdeling, krijgt men een wel heel standaard en zeker in deze tijd passend antwoord.
  Namelijk: Volgens computermodellen en berekeningen moet deze indeling veilig zijn…..,
  dit was ook het geval na de herinrichting van het gebied Betuwelaan in Molenwijk.

  Voor de gemeente-pikkies die deze computermodelletjes bekijken en goedkeuren, gaat eens zelf kijken op de betreffende plaatsen!
  Dan kan je zelf beoordelen of het echt wel zo veilig is.

  Stoplichten aldaar zijn ook geen optie, want dan krijg je vooral tijdens de ochtend en avonddrukte de welbekende oranje (rood) licht racers, met naar alle waarschijnlijkheid nog meer ongevallen tot gevolg…..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 13. Divers
  15 juni 2012 op 12:34 | #13

  Het is een drama in die Waarderpolder geworden want in spitstijd kan je vanaf de zijwegen (waar geen stoplichten staan) niet eens meer op de Oudeweg komen wat een zooitje is het geworden daar. En die Amsterdamse Vaart dan met die aftandse houten bakken mooie binnenkomer hoor! Gewoon weer opengooien die hap was veel beter en ja we rijden er iedere (werkdag) dus we weten waar we over praten. De Amsterdamsevaart is veel geschikter voor zoveel verkeer, er is een ventweg en de bewoners hebben er veel minder last van dan aan de Oudeweg het is echt niet goed overdacht hoor dit plan en ook in de zomer die drukte dat gaat escaleren hoor !!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 14. Diemux
  15 juni 2012 op 17:51 | #14

  Rob :
  Maken ze een oversteekplaats bij NS, gele borden, streepen op de weg, het wil allemaal niet baten de automobilist heeft er lak aan. Als het stoplicht op de volgende kruising op groen staat wordt er nog even gas bij gegeven, weekje verkeersregelaars werkte goed of maak 100 meter voor de oversteek een flinke drempel of versmalling wordt het lekker druk daar en kiest de bestuurder misschien voor de route langs Ikea.

  Dat komt omdat het nog steeds Geen officiële oversteekplaats is. Autos hoeven Geen voorrang te geven…. Zonde van het geld dus.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.