Fietser ernstig gewond bij aanrijding met auto op Kennedylaan [video]

Geschreven door de Redactie op zaterdag 30 juni 2012

Haarlem – Een 74-jarige fietser uit Santpoort-Noord is zaterdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Kennedylaan. Rond kwart over twee kwam de fietser bij de kruising met de Amerikaweg in botsing met een auto. Gezien de ernst van de verwondingen van de fietser werd ook een traumahelikopter opgeroepen.

De traumahelikopter landde op een leeg parkeerterrein langs de Surinameweg. Het slachtoffer is na de eerste hulp van de hulpverleners met spoed overgebracht naar het VU ziekenhuis in Amsterdam. Hier is onder meer een gebroken heup geconstateerd.

Door het ongeval was de Kennedylaan enige tijd gedeeltelijk afgesloten.

Fotografie: Rowin van Diest
Video: Clifford Smit en Rowin van Diest

 1. melih trabzonlu
  1 juli 2012 op 02:56 | #1

  het ziekenhuis van deze weg is niet eens 10 meter

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. sensatie
  1 juli 2012 op 12:38 | #2

  het is natuurlijk wel erg voor die fietser maar er woord weet niet hoeveel aan mensen opgeroepen maar het zieken huis ik 2 min van het ongeluk vandaan kunnen ze niet gwwn een arts op halen, dan hoeft er ook geen trauma heli te komen

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Rob
  1 juli 2012 op 12:47 | #3

  Mee eens, Maar dat verreken ze wel weer met de zorg toeslag die dan weer omhoog gaat.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Diemux
  1 juli 2012 op 12:48 | #4

  Nee, zo werkt het niet. De artsen in het ziekenhuis hebben het al druk genoeg met hun eigen werk en zijn anders opgeleid. Een trauma arts is getraind om op locatie de beste zorg te geven in samenspel met de andere hulpdiensten.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Jorfa
  1 juli 2012 op 16:16 | #5

  Een Trauma-arts moet goed getraind zijn om met een goedgevulde Rugtas om een sprintje tetrekken in zo kort mogelijke tijd om bij de patiƫnt anders is de Rouwambulance-Broeder er nog eerder, en dat is weer een goed samenspel tussen die twee partijen en hopende dat het slachtoffer het volhoud en later zelf een Zieken-Broeder zal zijn met een Collega die zijn leven heb gered!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. anoniem
  1 juli 2012 op 17:14 | #6

  Het kennermer gasthuis is een level 2 traumcentrum! dat houdt in dat ze wel slachtoffers kunnen behandelen maar zelf GEEN artsen buiten het ziekenhuis laten werken om hulpverlening te geven bij calamiteiten, Het AMC en het VU medisch centrum Te Amsterdam hebben verschillende artsen die opgeleid zijn om in de buitenomgeving te werken!
  Het belangrijkste is ook de ervaring de artsen bij de lifeliner 1 die weten wat ze moeten doen in geregelde chaotische momenten laat een chirurg van het KG maar eens buiten onder stress werken buiten ik durf je te garanderen dat je snel de lifeliner 1 bij je wilt hebben staan omdat die de spullen hebben en de ervaring!!!!!!!!!!!!!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. lotje
  2 juli 2012 op 06:50 | #7

  Nou breekt me klomp, wat doen ze dan met mensen die met spoed worden binnen gebracht konden ze met deze man toch ook doen???

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. creanel
  3 juli 2012 op 11:42 | #8

  En het ligt er ook aan wie er weekenddienst heeft.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. Diemux
  3 juli 2012 op 20:51 | #9

  lotje :
  Nou breekt me klomp, wat doen ze dan met mensen die met spoed worden binnen gebracht konden ze met deze man toch ook doen???

  Nee natuurlijk niet, je gaat niet iemand zomaar vervoeren zonder enige inzicht te hebben in de verwondingen. Anders krijg je van die buitenlandse gebeurtenissen waar je met een gebroken been of rug gewoon op een brancard wordt gegooid…. Ietsje langer nadenken voordat je dingen plaatst…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. burne
  4 juli 2012 op 01:02 | #10

  Diemux Ietsje langer nadenken

  Nou maak je het wel heel erg lastig…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.