Diverse aanhoudingen tijdens horecanacht in Haarlem-centrum

Geschreven door de Redactie op zondag 17 juni 2012

Haarlem – De politie heeft zaterdagnacht diverse personen aangehouden in het centrum van Haarlem. Rond half twee werd op de hoek van het Klokhuisplein en de Riviervismarkt een jongeman aangehouden. In afwachting van een politiebusje om de jongen naar het politiebureau over te brengen werd hij op de grond in bedwang gehouden.

Wat de exacte reden van de aanhouding was wist een politiewoordvoerder zondagmiddag niet te vertellen.

Later in de nacht kreeg de politie een melding dat er in de Smedestraat enkele vrouwen met elkaar zouden vechten. In verband met het sluiten van de horeca was het druk op straat. De vrouwen bleken inmiddels door horecaportiers uit elkaar gehaald te zijn. Wel zag de politie een man op enkele portiers aflopen met het doel om de confrontatie aan te gaan.

De politie stopte de man, een 26-jarige Haarlemmer, en hield hem aan. Terwijl de man werd geboeid kwam er een 20-jarige Haarlemmer aanlopen, die een van de politiemensen in zijn rug schopte. Inmiddels gearriveerde politieassistentie kon ook deze man aanhouden.

In de grote groep publiek zag de politie even later nog een 19-jarige Beverwijker, die anderen in het publiek mishandelde. Ook deze man kon worden aangehouden.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. Kees
  17 juni 2012 op 17:35 | #1

  Gezellig een avondje stappen…….

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Ronald
  17 juni 2012 op 18:37 | #2

  Gelijk afschaffen die bende, dan maar de goeie onder de kwade lijden.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Piet
  17 juni 2012 op 19:35 | #3

  Wat afschaffen? De horeca?

  Toevallig stond ik ertussen en het was echt een ontzettend zooitje moet ik zeggen. Heb nog nooit zoveel politie bij elkaar gezien en zo’n chaos. Het leek wel of iedereen met elkaar op de vuist ging.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Jorfa
  17 juni 2012 op 19:50 | #4

  Zolang het maar kleine vechtpartijtjes is ,heb ik hier echt geen moeite mee.Ik kwam vroeger ook op de Tast thuis omdat me beide ogen waren dichtgeslagen,maar nu trekken ze gelijk een slagermes tevoorschijn waar een menige koe de Hik van krijgt,Uitgaan is vandaag de dag echt niet leuk meer,vandaar ik nu voor de Pc zit om dat jullie moeten weten dat thuis ook gezellig kan zijn!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. knuppel
  17 juni 2012 op 20:05 | #5

  Altijd gezellig, De Haarlemse binnenstad na 12.00.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Jorfa
  17 juni 2012 op 20:12 | #6

  @Knuppel,dat klopt wel na 12.00 uur,dan is het volop drukte in de stad,maar je bedoeld zeker 23.59.uur en 59 seconden!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Milan
  18 juni 2012 op 10:18 | #7

  Het is om met lede ogen aan te zien. Ik liep zaterdagnacht door de Smedestraat en wat ik aantrof was eigenlijk allemaal opgeschoten tienerwerk waarvan de radeloosheid en sociale klasse van het gezicht af te lezen is. Ik denk sowieso dat de twintig- en dertigplussers die even wat verder hebben gestudeerd (aan een ├ęchte school of de school van het leven) per definitie niet deze straat intrekken maar een gemoedelijke borrel doen in de Viqh, XO, Studio of Fidel waar je geen last hebt van dit geteisem.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. Jorfa
  18 juni 2012 op 10:53 | #8

  @Milan,Waarom loop je zelf dan door de Smedestraat,is het om de sfeer te proeven van hoe het niet moet.Je had ook een andere straat in kunnen lopen,bv Barteljoristraat,Zijlstraat,Koningstraat,Grote houtstraat,Riv.Vischmarkt,ombij de Vigh,XO,Studio, of Fidel tekomen zonder kleerscheuren.En vergeet niet dat de Smedestraat de gemoedelijke straat is van Haarlem!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. peter
  18 juni 2012 op 16:18 | #9

  Ik hoor nou niemand klagen over dat het hollanders zijn als het allochtonen waren was het en andere verhaal wel jammer dat het altijd zo negatief is

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. Milan
  18 juni 2012 op 18:11 | #10

  Wat een flutreactie zonder enige fundering. Als ik door die straat wil of moet, dan wil of moet ik dat, wijsneus! Als ik ergens een mening over heb, mag ik er dan meteen niet meer doorheen? Gaat fietsen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. Brian
  18 juni 2012 op 23:27 | #11

  Trek je hier niks van aan, gewoon ergens naar binnen gaan en je hebt geen last hiervan
  Ik heb hier ook niks van meegekregen

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. Remy
  19 juni 2012 op 15:57 | #12

  Het wordt tijd dat er een “Drank-pas” wordt ingevoerd,(idem als wiet-pas),ben je gelijk van dit soort jeugd verlost (geweld),ze staan immers geregistreerd bij een kroeg waar ze voor het laatst gedronken hebben dus zullen ze niet snel rotzooi trappen & je helpt alcoholisme bestrijdden.2vliegen in 1 klap….!
  Motto:Gezellig weekend voor een ieder.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 13. Piet
  21 juni 2012 op 21:10 | #13

  Naar mijn mening gingen die twee meiden (waarschijnlijk uit die verschrikkelijke tent, die ik niet zal noemen) elkaar heel ordinair te lijf, maar ze werden al uit elkaar gehaald. Vervolgens gingen twee mannen op de vuist en die vond ik nogal erg hard ingrijpen. Maargoed, dat kan gebeuren. Vervolgens kwam er een stel agenten aan die naar mijn mening echt veeeel te ver gingen en daar was iedereen het mee eens. Ze deden veeeeeeel meer dan nodig. Het werd daardoor naar mijn mening een totale chaos. Ik stond er middenin omdat ik die tokkiewijven zag bekvechten en zei tegen een vriend: wacht ff, dit wordt lachen. Ja, sorry hoor, maar daar kan ik best om lachen. Maar naar mijn mening maakte de politie er echt een zooitje van.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 14. Ons Bier
  24 juni 2012 op 12:33 | #14

  Gewoon lekker laten vechten, dan lost het probleem zichzelf op.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.