Politie zal streng optreden tegen luilakvierders met besmeurwaar

Geschreven door de Redactie op vrijdag 25 mei 2012

Kennemerland – Net als eerdere jaren zal de politie streng optreden tijdens de jaarlijkse viering van Luilak. Vernielingen tijdens Luilak zijn voor veel mensen een grote bron van ergernis en daarom is het in alle gemeenten tussen vrijdagavond 25 mei 22.00 uur en zaterdag- ochtend 26 mei 08.00 uur verboden om goederen bij zich te hebben die gebruikt kunnen worden om zaken te besmeuren.

Wie zich niet aan de regels houdt, kan rekenen op een bekeuring (meerderjarigen). Minderjarigen komen terecht bij Halt Kennemerland. Bij Halt Kennemerland krijgen zij een gepaste straf.

Als politiemensen tijdens Luilak daadwerkelijk constateren dat er is besmeurd of vernield, dan wordt de verdachte aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar hem of haar vernieling ten laste wordt gelegd. Daarnaast worden de kosten voor de uit de vernieling voortvloeiende schade op de vernieler verhaald.

De politie zal tijdens de viering van de ‘Luilak’ een zero-tolerancebeleid voeren, er wordt niet gewaarschuwd.

 1. MOKUM
  27 mei 2012 op 18:57 | #1

  Zielig eigenlijk tegenwoordig, vroeger kon je stiekum nog met zeep of eieren kwajongensachtig de ramen besmeuren, tegenwoordig mag je niets meer.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Anoniem
  31 mei 2012 op 00:07 | #2

  @MOKUM

  Ja leuk! Alsof je als gewone burger zin hebt om al die bende van je ramen te halen na een week hard werken. Ga mensen wakker maken wat de eigenlijke bedoeling is van het feest. Vroeg opstaan doe ik 5 dagen in de week dan kan de 6e dag er ook nog wel bij.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Ontdekkerdt
  4 juni 2012 op 10:22 | #3

  @Anoniem: Als je dan die 6e dag vroeg wakker word en de complete voorgevel van je huis is ondergesmeurd met eieren, boter en kaarsvet, kun je wel nog lekker van je vrije dag genieten want je hebt eerst 3uur heerlijk je gevel staan schrobben. En de hele straat ook zien wakker worden en verrast zien reageren op hun home-makeover. Anders had je wellicht terug je bed ingekropen, en een gat in de dag geslapen… Zonde toch?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.