Haarlem opgeschrikt door twee autobranden

Geschreven door de Redactie op maandag 7 mei 2012

Haarlem – In de nacht van zondag op maandag hebben er twee auto’s in Haarlem in brand gestaan. Op de Vooruitgangstraat ging rond 01.40 uur een geparkeerde auto in vlammen op. De brandweer kwam naar de locatie om de brand te blussen. Korte tijd later, om 02.30 uur kwam er een tweede melding binnen van een autobrand.

Het betrof een geparkeerd voertuig op de Cor Witschgestraat. Omdat de brandweer zeer snel ter plaatse was, kon voorkomen worden dat de auto volledig uitbrandde. Beide voertuigen zijn afgesleept voor onderzoek. Of er sprake is geweest van brandstichting zal uit het onderzoek moeten blijken, maar de politie houdt hier wel rekening mee.

Mensen die rond de tijdstippen van de brand iets gezien of gehoord hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem. Ook informatie over rondhangende personen kan waardevol zijn. Er kan gebeld worden met de politie in Haarlem via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Daarnaast wil de politie meegeven aan inwoners van Haarlem dat zij absoluut 112 kunnen bellen wanneer zij één of meerdere personen zien die (mogelijk) brand aan het stichten zijn.

Fotografie: Michel van Bergen

 1. ..
  7 mei 2012 op 12:06 | #1

  het moet nou toch echt een keer ophouden !!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. nameless
  7 mei 2012 op 21:19 | #2

  Het moet nou echt is afgelopen zijn dit is al maanden aan de gang.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Marco
  8 mei 2012 op 12:46 | #3

  Hoezo opgeschrikt???
  We schrikken denk ik pas als het een keer een maandje niet gebeurt.

  Je wordt hier toch gewoon schijtziek van??!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. sabrina
  8 mei 2012 op 14:26 | #4

  het word nu wel heel vervelend!!!!!!!nutteloze types!!!!dit schorum moet worden gestopt!!dus dat word goed opletten buurtjes want hoe heerlijk zou het zijn om deze dader(s) een keer te betrappen!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. 2 0 3 4
  8 mei 2012 op 15:49 | #5

  @sabrina

  Ach je betrapt ze een keer, en gezien ze misschien minderjarig zijn lopen ze binnen 48 uur weer buiten !! De Gemeente zelf doet er ook te weinig aan. De Politie Haarlem zie je tegenwoordig ook bijna niet meer rijden, ja bij het Politie Bureau staan zat voertuigen, dus ook hun zitten liever binnen dan dat ze de dader eens te pakken krijgen !!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. deVr
  8 mei 2012 op 17:02 | #6

  De jacht is geopend. Neem een gemene rothond mee, loop eens na twaalven een lange wandeling. Centrum is vooralsnog volledig ontzien. Het is in Noord, Oost en Zuid. Plak een kaart aan de muur van Haarlem, prik er punaises in. Dan schrik je je rot. Alleen de volksbuurten worden gepakt. Zit er een tendens in het type auto’s of eigenaar. Nogmaals: jachtseizoen open.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Mike
  8 mei 2012 op 17:44 | #7

  Centrum is altijd druk dus daar zal die niet zo snel toeslaan.
  Verbaasd mij meer dat Haarlem west nog niet getroffen is.

  Zal vast zijn thuis gebied wezen waar hij te snel herkent zal worden als hij betrapt word.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. ik1981
  9 mei 2012 op 16:01 | #8

  dat is wel een hele goeie Mike! Daar zou je zomaar eens gelijk in kunnen hebben! En wat deVr zegt; de jacht is geopend…!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. vriend
  10 mei 2012 op 15:33 | #9

  mensen zijn gewoon zielig dat ze dit soort actie’s moeten doen.
  zijn zeker nog van die klote kindjes, die zich moeten bewijzen tegenover hun vriendjes.
  geloof mij als dit met mij auto gebeurd, zijn ze nog lang niet jarig.
  dit soort mensen moet je lekker in de bak douwen, niemand heeft er wat aan dat ze na 48 uur weer vrijgelaten worden.
  en inderdaad de politie rijd steeds minder rond, bij het winkelcentrum ken je door t hek kijken, alleen maar wagens van hun die er staan. Het zelfde geld voor koudehoorn, daar doen ze ook geen flikker als alleen maar binnen zitten ! Het is zowiezo schandalig dat een politie bureau op zondag gesloten is , en als ze open zijn kun je niet eens aangifte doen. Ik vraag mezelf elke dag meer af : !?! waar zijn we met ze alle mee bezig.
  Net als die kut koters die auto’s vernielen, brandsteken en denken dat t een kleurplaat is moeten eens goed onderhanden worden genomen !

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. Ons Bier
  10 mei 2012 op 18:43 | #10

  Stoppen met publiceren !
  1 het is tof als jouw fikkie het nieuws haalt
  2 het brengt nieuwe potenciele pyromanen op het idee want het gebeurt immers bijna dagelijks en de daders worden nauwelijks gepakt…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.