Veel schade door vuurwerkbom bij voetbalvereniging D.S.K.

Geschreven door de Redactie op zondag 29 april 2012

Haarlem – De politie kreeg zondagavond een melding van een explosie bij voetbalvereniging D.S.K. aan de Jac. van Looystraat. Rond half tien bleek een explosie te hebben plaatsgevonden op de parkeerplaats nabij het verenigingsgebouw, veroorzaakt door het afsteken van een soort vuurwerkbom. De brandweer was snel ter plaatse, maar hoefde niets te blussen.

De afdeling forensische opsporing heeft op de locatie onderzoek verricht en o.a. vuurwerkresten meegenomen voor nader onderzoek. Als gevolg van de explosie was schade veroorzaakt aan onder andere het gebouw van de voetbalvereniging: diverse deuren waren ontwricht en er lag veel glas van gesprongen ruiten op de parkeerplaats. Een personenauto die in de buurt geparkeerd stond, bleek ook flinke schade te hebben aan de voorzijde.

De politie is dan ook op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over een groepje mensen die even na de explosie weg zouden zijn gelopen vanaf de parkeerplaats nabij de voetbalvereniging.

Ook werd even voor de explosie een voorbijganger aangesproken door twee meisjes die hem waarschuwden dat er vuurwerk afgestoken zou worden. De politie is ook op zoek naar deze meisjes, die mogelijk meer kunnen vertellen.

Iedereen die meer kan vertellen over dit incident, wordt vriendelijk verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem via 0900-8844. Anoniem iets melden kan natuurlijk ook, via meld misdaad anoniem: 0800-7000.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. Paula
  1 mei 2012 op 09:26 | #1

  Wat een kansloos tuig weer! Verniel lekker je eigen spullen, hoop dat ze gepakt worden!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. 3 mei 2012 op 11:24 | #2

  Te triest sloop lekker je eigen troep…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. 2032
  3 mei 2012 op 21:45 | #3

  wat een knal die avond me ramen trilden in de sponing

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. buurman
  11 mei 2012 op 13:09 | #4

  opknopen die hap dit is toch niet normaal
  je kinderen zullen daar maar lopen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.