Politiehelikopter boven Haarlem wegens inbraakalarm bij juwelier

Geschreven door de Redactie op woensdag 25 april 2012

Haarlem – Een inbraakalarm bij een juwelier heeft woensdagavond voor enige consternatie gezorgd in het centrum van Haarlem. Rond negen uur kwam er bij de politie een melding binnen dat het inbraakalarm bij juwelier Langerak aan de Anegang was afgegaan. Meerdere politie-eenheden werden direct opgeroepen om naar de juwelier toe te gaan.

De omgeving van de juwelier werd door agenten afgezet. Ook werd de hulp van een politie-helikopter ingeschakeld. Na onderzoek, waarbij ook een politiehond werd ingezet, bleek er gelukkig niet te zijn ingebroken.

De oorzaak van het inbraakalarm was vermoedelijk kortsluiting in het systeem.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. 2 0 3 4
  26 april 2012 op 05:38 | #1

  Eind Goed, Al Goed !!!
  Weer een geruststelling na de gewelddadige overval elders in Nederland waarbij de eigenaar is overleden.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Divers
  26 april 2012 op 07:24 | #2

  Daar sluit ik mij helemaal bij aan want deze juwelier heeft ook al genoeg narigheid meegemaakt op dit gebied!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. holleeder
  26 april 2012 op 14:04 | #3

  Zwaar overdreven helikopter inzetten voor een inbraak de volgende keer bter leger in zette voor inbraakje

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Tja….
  26 april 2012 op 15:38 | #4

  Ik geef liever mijn belasting geld uit aan helicopters die ons land proberen veiliger te maken dan aan dat corrupte zooitje in europa.
  Dus goeie actie !

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. 2 0 3 4
  26 april 2012 op 15:51 | #5

  Goede actie van de Helikopters. Veel vaker inzetten. Boven Amsterdam zie je hem de hele dag vliegen.. Beter kan je niet hebben, als er dan iets gebeurt zijn ze er snel bij..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Marco
  26 april 2012 op 20:35 | #6

  In amsterdam vliegen ze nog een stuk boven maar als ze in haarlem vliegen, vliegen ze behoorlijk laag veel overlast in de nacht 12 uur 1 uur lig je te slapen hoor je een helikopter rondjes vliegen boven je huis fijn is dat…

  Politiehelikopters afschaffen in NEDERLAND!!!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Ronald
  27 april 2012 op 01:05 | #7

  Ach Marco overdrijven is ook een vak. Wees blij dat deze mensen er ook zijn. Ik heb 19 jaar in de vliegtuigherrie gestaan en zo een klein helikoptertje hoor ik niet eens meer. Goed gedaan Kennemerland en d e KLPD.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. rachel
  27 april 2012 op 07:33 | #8

  Inderdaad we moeten blij wezen dat ze er zijn, zolang er geen helikopters worden ingezet kunnen ze nooit die achterlijke inbrekers pakken!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. Bjar
  1 mei 2012 op 17:26 | #9

  Maar meneer Marco is hier een beroepszeikerd die om aandacht vraagt door alleen maar kritiek te geven. Dus het gaat niet om de heli maar om hem. Kijk maar eens op deze site. Wanneer de politie iets goed doet dan is meneer Marco niet te vinden met zijn reacties maar wanneer de politie geen verdachten kan vinden of ze doen iets niet goed dan is hij één van de eerste die kritiek geeft.

  In dit geval is deze juwelier al meerdere malen slachtoffer geweest. Uit mijn hoofd is hij eind 2010 nog overvallen. Dus dat er net even wat meer geinvesteerd wordt bij deze winkel verbaasd mij niets. En die heli is waarschijnlijk vanuit A’dam (waar hij standaard vliegt) even boven Haarlem komen “helpen”. En een paar maanden geleden hebben ze met de heli nog inbrekers gepakt ergens in Schalkwijk… nee je moet hem echt afschaffen. En dan maar meteen die trauma heli ook als we toch bezig zijn.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.