Motorrijdster komt ten val door busje dat in verkeerde rijrichting rijdt

Geschreven door de Redactie op woensdag 4 april 2012

Haarlem – Op de Bakenessergracht kwam woensdagochtend omstreeks 08:45 uur een motorrijdster ten val. De 50-jarige vrouw kwam vanaf de Nauwe Appelaarsteeg en werd plotseling geconfronteerd met een wit busje dat de Bakenessergracht in kwam gereden, tegen de verplichte rijrichting in. De bestuurder van het busje reed na het ongeval door.

De vrouw is ter plekke bekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Het busje is weggereden in de richting van de Zakstraat.

Mensen die getuige zijn geweest en mogelijk meer informatie hebben over het witte busje of de bestuurder worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem, via 0900-8844.

 1. 2 0 3 4
  4 april 2012 op 18:15 | #1

  Misschien is het busje te zien op de camera’s van het Politie bureau die in en om het bureau hangen, zo ook in de Zakstraat !!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Jorfa
  4 april 2012 op 18:44 | #2

  Camera`s hangen er genoeg,in het bureau,buiten het bureau, maar hangen altijd op de verkeerde plek,en als ze op de goede plek hangen zijn ze niet goed afgesteld..!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Tim
  4 april 2012 op 23:33 | #3

  Vervelend voor die vrouw maar waar de politie wel eens mag gaan opletten nu is de Spaarndamseweg.
  Deze is sinds kort weer éénrichtingsverkeer maar toen ik daar vanmiddag fietste ben ik 9 auto’s op het fietspad tegen gekomen die in tegengestelde richting reden omdat ze geen zin hadden om, om te rijden. Ik zie dit nog wel fout gaan omdat je het niet verwacht, zeker als je als fietser/voetganger uit een zijstraat komt.

  Ter hoogte van de Waarderbrug zou een mooie plek zijn om een dagje te posten.

  Hier dus: http://maps.google.com/maps?q=Haarlem,+Nederland&hl=nl&ll=52.395323,4.650521&spn=0.014927,0.038581&sll=37.0625,-95.677068&sspn=39.592876,79.013672&oq=Haarlem&hnear=Haarlem,+Noord-Holland,+Nederland&t=m&z=15&layer=c&cbll=52.395429,4.650587&panoid=kN9WkSJpKKwsS1YZHSh8rQ&cbp=12,207.51,,0,0

  Ik hoop dat de politie op deze website meeleest en er ook iets aan doet!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. 2 0 3 4
  5 april 2012 op 05:35 | #4

  @Tim

  Ik heb dit mail adres eens verkregen via de Politie, voor meldingen of dingen waar je iets over kwijt wilt. Onnodig gebruiken stellen ze niet op prijs.
  Maar voor jou reactie zou ik het maar eens proberen.

  8844Service@Kennemerland.Politie.nl

  Succes. !

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. clifford
  5 april 2012 op 21:55 | #5

  ja ga de politie even lekker maken met waar ze nog meer bonnen kunnen schrijven dat doen ze nog niet genoeg ;) ik vind het volkomen teregd dat op de spaarndamseweg mensen die eeuwig durende situatie gewoon stront zat zijn. Het is gewoon belachelijk hoelang het duurt het is een van de belangrijkste en drukste wegen van Haarlem en hij ligt al meer dan een jaar opengebroken. En wat denk je van de Amsterdamsevaart waar ze gewoon levens gevaarlijke situaties creëren door honderde bloembakken midden op de weg te zetten… Ze zijn helemaal gek geworden! om nog maar niet over de rijkstraatweg te praten waar de fietsers vrolijk over de rijbaan komen fietsen omdat er (OOK) daar gewoon een zooitje van gemaakt word. Met als gevolg dat je alleen nog via de randweg enigzins normaal naar de andere kant van Haarlem kunt komen en ondanks alle flitskasten daar (wat nog niet genoeg was) want er zijn ook allemaal observatie camera’s bijgekomen op elk kruispunt gaan ze ook nog eens iedere week staan flitsen daar.. Dit land is gewoon naar de klote prioriteit is om die hoofd wegen zo goed mogelijk door stromend te houden en daar faalt deze gemeente echt ontzettend in. Als ze daar nou eens wat meer tijd en energie insteken ontstaan er ook niet zulke situaties als waar (TIM) het over heeft ;)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Jorfa
  5 april 2012 op 22:23 | #6

  @Clifford,Hoe komt dat je zo opgefokt je Reactie geeft op dit Webforum!Het verhaal gaat over een 50 jarige Motorrijster die is aangereden door een wit busje die door is gereden na het ongeval en de vrouw gewond heb achter gelaten.Ik lees in dat verhaal niets over de Spaarndamseweg,Flitspalen,en honderen Bloembakken,het is een mooi verhaal wat je heb neer gezet,maar niemand zal dat begrijpen!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Tim
  5 april 2012 op 22:33 | #7

  @clifford

  Alsnog vind ik dat je niet tegen het verkeer in, op het fietspad moet gaan rijden. Kun je wel stellen dat het de schuld is van de gemeente, men kan gewoon achterlangs door de Transvaalbuurt omrijden, het is niet anders. Sommige straten zijn nu tijdelijk twee-richting verkeer in de Transvaalbuurt zodat mensen niet al te ver om hoeven te rijden en het tijdsverlies is minimaal. Misschien 3 minuten.

  Bedankt trouwens 2 0 3 4. Ik zal straks misschien even kijken of ik een mailtje ga sturen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. clifford
  5 april 2012 op 23:20 | #8

  ja en wat denk je van het brandstofverbruik door al dat omrijden 2 of 3 keer per dag voor sommige mensen.. om nog maar niet te praten over je auto die iedere keer over al die drempels moet beuken waar die ook niet beter van word. kleine kinderen kunnen amper nog buiten spelen in die transvaal buurt omdat er bizar veel autos door de straat scheuren die allemaal haast hebben. Daarnaast is het niet (tijdelijk) tijdelijk is een paar weken hooguit paar maanden.. dit is al meer dan een jaar. logisch dat mensen gefrustreerd raken en dingen gaan doen die niet mogen om op hun plaats van bestemming te komen. Haarlem is een doolhof gewoon. en het word alleen maar erger en erger kijk maar bij Haarlem station ga jij maar is iemand oppikken van de trein met je auto… of bekijk de gedempte oude gracht ook een zooitje met dat eenrichtings verkeer terwijl dat vroeger perfect was. en het word alleen maar erger en erger overal.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. cees
  6 april 2012 op 00:46 | #9

  @ clifford

  Zo met je eens maar het lijkt wel of we de enige zijn hier!!!

  Of kunnen we als (burger) niet op tegen een gemeente die al jaren onder curatele staat!!!

  We doen en bedenken maar wat en geld speel lijkt wel geen rol, bijna in alles wat de gemeente onder verbetering doet draait uit op een fiasco , voor beelden genoeg helaas!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. Tim
  6 april 2012 op 01:17 | #10

  De Spaarndamseweg is ter hoogte van de Waarderbrug tot de Vomar sinds een kleine week nu eenrichtingsverkeer. Daarvoor is hij een tijd lang gewoon open geweest voor beide richtingen tot aan de Vomar. Toen het eenrichtingsverkeer was vanaf de Vomar tot aan de Prinsenbrug kon men niet tegen het verkeer in op het fietspad.

  Daarbij valt de verkeersdrukte in de Transvaalbuurt best mee. De enige plek waar het nu drukker is zijn de Paul Krugerkade, de Gedempte Schalkburgergracht, de Floresstraat en wat kleine zijstraatjes die uitkomen op de Spaarndamseweg.

  Ik ben het ook niet altijd met de gemeente eens en van mij mogen ze ook best wat sneller doorwerken want de bedrijven(Vomar, Fillipo, BP, Kwantum e.d.) aan de Spaarndamseweg lijden ook onder de langzame vorderingen. Omdat zij last hebben van een slechte bereikbaarheid.

  Maar dit zijn nog steeds geen redenen om tegen het verkeer op het fietspad te gaan rijden. Dat is vragen om ongelukken want als fietser kun en mag je niet verwachten dat er een auto over het fietspad rijdt!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. starduck
  7 april 2012 op 04:17 | #11

  clifford :
  (knip) om nog maar niet te praten over je auto die iedere keer over al die drempels moet beuken waar die ook niet beter van word. kleine kinderen kunnen amper nog buiten spelen in die transvaal buurt omdat er bizar veel autos door de straat scheuren (knip)

  Eh… drempels… beuken… scheuren… Beste Clifford, die drempels zijn er om dat beuken en scheuren juist tegen te gaan… zo te lezen ben jij één van die figuren die met te hoge snelheid door 30 km wijken rijden… Ja, daar spelen kinderen, en daarom wordt het hardrijden tegen gegaan! Terecht. Te hard rijdende auto’s mogen van mij in dit soort wijken helemaal de vernieling in gaan… Ja, sommige drempels kan je inderdaad zelfs niet met 30 nemen, afhankelijk van het type auto dat je rijdt… Nou, dan rij je nog wat langzamer, goed voor je brandstofverbruik en beter voor je hart en vooral beter voor al die spelende kinderen!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. Tim
  8 april 2012 op 02:04 | #12

  Ik ben twee dagen terug nog eens gaan kijken en zag dat de gemeente 2 grote blokken had geplaatst op het fietspad, ter hoogte van de benzinepomp, BP. Ik heb hier een fotootje van gemaakt.

  http://i43.tinypic.com/dxmxhd.jpg

  Wat mij opvalt is dat dit de enige plek is waar deze blokken zijn geplaatst want op de volgende foto kun je zien dat er over de lengte van de BP tot aan de Vomar nergens een blok is geplaatst.

  http://i39.tinypic.com/kdk8l1.jpg

  Ik heb dus het idee dat de gemeente deze blokken heeft geplaatst om de burger te pesten (want ze kunnen lekker een heel stuk tegen het verkeer in alleen de laatste paar meters niet) en niet zozeer voor de veiligheid van fietsers. Anders had de gemeente ze wel op elke hoek gezet.

  Een trieste zaak, zeker als je bedenkt dat de politie op dit moment geen bekeuringen uitdeelt als protest voor een betere CAO. Ze bekeuren dus blijkbaar niet op het door rood rijden, niet handsfree bellen en dus ook niet voor het tegen het verkeer inrijden (ze bekeuren alleen voor ‘gevaarlijke’ overtredingen zoals met alcohol op achter het stuur e.d.).

  Kortom, men kan gewoon lekker tegen het verkeer in rijden op de Spaarndamseweg.

  Veel plezier allemaal!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.