Meerdere aanhoudingen in Haarlem-centrum tijdens Koninginnedag

Geschreven door de Redactie op maandag 30 april 2012

Haarlem – De politie heeft maandag tijdens Koninginnedag meerdere personen aangehouden. Op de Botermarkt ontstond rond 16:00 uur een vechtpartij. Toen de politieagenten ter plekke kwamen troffen zij inderdaad twee mannen aan die elkaar herhaaldelijk te lijf wilden gaan. Er waren over en weer ook al flink klappen gevallen. De agenten hielden de twee uit elkaar.

Een van hen, een 19-jarige Haarlemmer, probeerde de agenten te slaan. Hierop werd hij aangehouden. Op dat moment kwam ook de andere vechtersbaas, een 33-jarige Haarlemmer, terug om weer te vechten. Ook hij is aangehouden. De man verzette zich tegen zijn aanhouding maar gaf zich na korte tijd alsnog over. Beide mannen zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor.

Op de Gasthuisvest werden agenten rond 21:50 uur aangesproken door een 27-jarige Haarlemse man die aangaf dat hij zojuist achterna gezeten en bedreigd was door een man. De man had ook een mes naar hem gegooid. Dit mes overhandigde de Haarlemmer aan de agenten.

De agenten spraken de verdachte aan, die direct aangaf een bekend actiefiguur uit een vechtfilm te zijn. De 46-jarige Haarlemmer begon direct te zwaaien met zijn armen en te spugen. De agenten hebben de man onder controle gebracht en overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten. Het mes is in beslag genomen.

Geen reacties mogelijk.