Bromfietser probeert te ontkomen aan bromfietscontrole in Haarlem

Geschreven door de Redactie op donderdag 19 april 2012

Haarlem – Politiemensen hielden donderdagmiddag en –avond tussen 15:00 en 21:00 uur op diverse plekken bromfietscontroles. Tussen 15:00 en 17:00 werd op het Kennemerplein gecontroleerd. Hier bleken zes bromfietsen een te hoge constructiesnelheid te hebben, een bromfietser reed zonder rijbewijs. Op deze locatie probeerde een bromfietser te ontkomen aan de controle.

Deze jongeman is door een motoragent, na een korte achtervolging, alsnog langs de kant van de weg gezet. Tijdens de achtervolging haalde bestuurder gevaarlijke capriolen uit, door tussen alle verkeer door te slalommen en door rood te rijden. Het rijbewijs van de 19-jarige Haarlemmer werd ingevorderd vanwege zijn gevaarlijke gedrag in het verkeer. Zijn 27-jarige passagier kreeg een bekeuring omdat deze geen helm droeg.

Op de Raaks werd tussen 19:00 en 21:00 uur gecontroleerd. Hier werd 14 keer geconstateerd dat er sprake was van een te hoge constructiesnelheid. Drie keer werd een kentekenbewijs ingevorderd.

De hoogst gemeten snelheid was 81 km/u. In totaal werden voor de diverse feiten 31 keer een bekeuring uitgeschreven.

 1. Ad
  21 april 2012 op 13:04 | #1

  Zeer goed werk.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. piet hein
  23 april 2012 op 09:48 | #2

  Politie heb zeker niks beters te doen dan een beetje onze jeugd te beboeten :S en 3x raden wie de boetes mogen betalen…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Tja….
  23 april 2012 op 13:00 | #3

  Gewoon ervoor zorgen dat het brommertje in orde is…hoeft niemand wat te betalen :p

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. 023
  23 april 2012 op 14:09 | #4

  Het is ook wel een beetje belachelijk hoor 45 km per uur. En dan altijd die automobilisten die dat te zacht vinden en ontzettend gevaarlijke inhaal acties uithalen. Nee ben blij dat mijn brommertje 70 loopt:)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. 2 0 3 4
  23 april 2012 op 17:24 | #5

  45 km, moet opgeschroefd worden naar 50 km in de stad. Waarom ?? Omdat je als bromfietser een gevaar in het overige verkeer bent wat allemaal 50 mag en kan rijden, dan moet jij tussen dat overige verkeer maximaal 45 rijden. Hoezo vragen om ongevallen ?? 50 is veiliger omdat ze dan allemaal gelijk en dezelfde snelheid kunnen rijden.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Papa Peter
  1 mei 2012 op 02:49 | #6

  @Piet Hein ben je nou echt zo kortzichtig om zelf die boetes voor je koters te gaan betalen? Er zijn gewoon regels, of het nou om te hard rijden of rijden zonder helm of wat dan ook is, als het goed is weten ze wat NIET mag (hoe komen ze anders aan dat roze kaartje?) dus dan mogen ze er lekker zelf voor opdraaien. Ik zie ze vaak genoeg VEEL te hard of levensgevaarlijke capriolen uithalen. Dokken, pasjes inleveren en klaar! Goede zet politie!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.