Alerte getuige voorkomt dat gestolen scooter in vlammen opgaat

Geschreven door de Redactie op woensdag 11 april 2012

Haarlem – De politie hield woensdagavond drie jongens aan op verdenking van diefstal of heling van een scooter. Een getuige meldde de agenten dat een groepje jongeren in de Van Konijnenburgstraat een scooter in brand zou steken. De agenten troffen het groepje niet meer aan. De getuige had de agenten een signalement en een looprichting gegeven waarna een zoekactie werd gestart.

Twee verdachten, een 15-jarige Haarlemmer en een 16-jarige Haarlemmer, konden al snel op het Bijenpad worden aangehouden. Één van de agenten zag hierna een groepje jongens terug de wijk in rennen. Na een korte achtervolging kon één van hen, een 16-jarige Haarlemmer, in de Johannes Wiersstraat worden aangehouden.

De scooter is aangetroffen. Deze bleek geen brandschade te hebben maar na controle bleek de scooter wel als gestolen gesignaleerd te staan. Het drietal is ingesloten voor nader onderzoek.

De politie maakt proces-verbaal op.

  1. René
    14 april 2012 op 16:08 | #1

    De eigenaar van deze scooter mag de alerte getuige wel heel dankbaar zijn..
    En als de verdachten zelf een scooter zouden hebben, afnemen en dan kijken hoe hun het vinden als hun eigendom wordt weggenomen… Ze zullen wel weer een lullig taakstraffen krijgen!! Of niets, ze zijn minderjarig…..

    Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.