27 Drankrijders gepakt bij alcoholcontroles in het centrum van Haarlem

Geschreven door de Redactie op zaterdag 7 april 2012

Haarlem – De verkeerspolitie heeft vrijdagavond en in de nacht van vrijdag op zaterdag twee alcoholcontroles gehouden in Haarlem. De eerste controle vond plaats op het Frans Halsplein. Hier werden tussen 20:30 en 23:00 uur 580 blaastesten afgenomen door de verkeerspolitie. Vijf personen bleken onder invloed van alcohol te verkeren en zij moesten een ademanalysetest afleggen.

Hiervan bliezen 3 boven de maximaal toegestane limiet. Tegen hen is proces verbaal opgemaakt.

Tussen 23:30 en 04:00 uur werd een alcoholfuik opgesteld op de Turfmarkt in het Centrum, hier waren de resultaten zeer bedroevend: maar liefst 22 bestuurders bleken onder invloed van alcohol te hebben gereden. Eén van hen blies onder de limiet en één drankrijder bleek zo ernstig onder invloed dat hij zijn rijbewijs moest inleveren. Tegen alle drankrijders is proces verbaal opgemaakt.

De politie in Kennemerland controleert 24 uur per dag op het rijden onder invloed, tijdens de surveillances en met gerichte alcoholcontroles. Het drinken van 3 glazen alcohol verhoogt het ongevalrisico met 100%. Elk jaar veroorzaken drankrijders de meest ernstige en dodelijke aanrijdingen en met alcoholcontroles wil de politie bijdragen aan een veiliger verkeer, niet alleen voor de drankrijders zelf, maar ook voor de overige nuchtere verkeersdeelnemers.

Geen reacties mogelijk.