15- en 16-jarige aangehouden na mishandeling van fietser op de Zijlsingel

Geschreven door de Redactie op zaterdag 21 april 2012

Haarlem – De politie heeft vrijdagavond rond middernacht een 15-jarig meisje uit Velserbroek en een 16-jarige Haarlemmer aangehouden, op verdenking van openlijke geweldpleging. Het tweetal zou even voor middernacht een 54-jarige fietser uit Haarlem hebben geslagen op de Zijlsingel en hem pepperspray in zijn ogen hebben gespoten.

Aanleiding hiervoor was vermoedelijk dat de fietser uit Haarlem tegen het tweetal zei dat hij erlangs wilde, omdat ze op het fietspad stonden en het fietspad hierdoor blokkeerden. De politie heeft het tweetal in de nabije omgeving opgespoord en zag ze lopen op de Eendrachtstraat. Zij werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

De fietser had een behoorlijk bebloed gezicht, het letsel is op dit moment onbekend. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Update maandag 23 april:
De recherche heeft een nader onderzoek ingesteld naar de toedracht van de openlijke geweldpleging die afgelopen weekend plaatsvond op de Zijlsingel. Het slachtoffer, een 54-jarige fietser, is nader gehoord en heeft enkele hechtingen in zijn achterhoofd. Het 15-jarige meisje uit Velserbroek bleek na verhoor niet een van de personen te zijn die de 54-jarige man had mishandeld: zij werd aangemerkt als getuige en is na verhoor heengezonden.

Wel bleek een tweede Haarlemmer betrokken te zijn geweest bij de mishandeling: deze 18-jarige Haarlemmer bekende de man geslagen te hebben met een boksbeugel. De andere aangehouden verdachte, de 16-jarige Haarlemmer heeft bekend bij de 54-jarige fietser pepperspray in zijn gezicht te hebben gespoten.

Tegen beide Haarlemmers is proces-verbaal opgemaakt.

Geen reacties mogelijk.