Vrachtwagenchauffeur ziet auto over het hoofd op Westelijke Randweg

Geschreven door de Redactie op donderdag 22 maart 2012

Haarlem – Een vrachtwagen en een personenauto zijn donderdagochtend met elkaar in botsing gekomen. De chauffeur van de vrachtwagen zag bij het verwisselen van rijbaan de auto over het hoofd omdat deze in de dode hoek zat. Een botsing was het gevolg waarbij de auto flinke schade opliep.
.

Gelukkig raakte er niemand gewond en kwamen beide bestuurders er met de schrik van af. De beschadigde auto is in de loop van de ochtend weggesleept.

Fotografie: Michel van Bergen

 1. reetv3ter
  24 maart 2012 op 04:37 | #1

  Heel vervelend voor de bestuurder van de golf, moet wel flink geschrokken zijn! Er moet toch wettelijk wat veranderen mbt de dode hoek want met hedendaagse techniek kan je zulke ongelukken makkelijk voorkomen

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. m.th.smit
  25 maart 2012 op 17:47 | #2

  Ik weet uiteraard niet de precieze oorzaak, maar dodehoekspiegel of niet, misschien heeft vrachtwagen wel TE snel van baan verwisseld zonder zich ervan te gewissen of dit wel veilig genoeg is (+wel richting aangegeven alvorens ook daadwerkelijk van baan te verwisselen ?). Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de vrachtwagen naar een baan rechts ging op een moment dat de blauwe auto aan het rechts inhalen was. Kortom, we weten hier op dit forum niet de oorzaak dus kunnen ook niet goed oordelen of een dodehoekspiegel nu wel of geen rol heeft gespeeld .

  Succes ermee, de automobilist +waarschijnlijk ook de vrachtwagenchauffeur zullen best geschrokken zijn (een ongeluk zit in een klein hoekje).

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.