Twee gewonden bij ongeval met bus bij winkelcentrum Schalkwijk [video]

Geschreven door de Redactie op zaterdag 31 maart 2012

Haarlem – Op de Amerikaweg is zaterdagmiddag een fietser tegen een R-Net bus aangereden. Het ongeval vond rond kwart voor vijf plaats. Doordat de bus hierdoor een noodstop moest maken kwam ook een buspassagier ten val. Een traumahelikopter werd ook gealarmeerd omdat de fietser ernstig gewond leek te zijn.
Update: 18:35 uur.

Bij aankomst van de hulpdiensten bleek dat gelukkig mee te vallen en was de komst van het Mobiel Medisch Team niet meer noodzakelijk. De fietser is na de eerste zorg door het ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere zorg.

De buspassagier welke door de noodstop ten val kwam in de bus liep ook verwondingen op. Zij is ook per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere behandeling.

Fotografie en video: Rowin van Diest

 1. germainne
  31 maart 2012 op 18:08 | #1

  ik hoop dat het goed komt met de gewonden.
  wat me bij dit ongeval wel opviel is dat er totaal niet meer op het overige verkeer gelet word.
  een fotograaf stond midden op de weg hoewel er auto’s langs moesten(deze fotograaf?)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Mike
  31 maart 2012 op 18:24 | #2

  R-Net, veel te gevaarlijk daar.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. HaarlemZuid
  31 maart 2012 op 18:28 | #3

  Van daar al die toeters en bellen die langs reden..
  Blijft een vervelende oversteek, veel voetgangers en fietsers negeren de verkeerslichten !!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Kees
  31 maart 2012 op 19:32 | #4

  Ik kom daar iedere dag op de fiets en wat mij altijd opvalt is dat fietsers en voetgangers massaal de verkeerslichten negeren. Gelukkig rijden de bussen op dit punt heel langzaam, maar het komt natuurlijk sowieso hard aan als je tegen zo’n bus knalt. Hopelijk komt het snel goed met de gewonden, sterkte.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. mo
  31 maart 2012 op 20:28 | #5

  Ik zat in die bus, het was half zes ten eerste en ten tweede reed hij veel te hard. Toen de chauffeur op zn REM stond was het moelijk vasthouden waardoor er dus een aantal tegen elkaar knalden. Er was n vrouw die gilde en waarschijnlijk was het dus deze vrouw. De chauffeur opende de middelste deuren waardoor eigenlijk de mensen op de weg stonden…. Ik ben blij om te lezen dat de fietser redelijk in orde is, de schrik van de passagiers was pittig. Ik ben er nog onthutst van.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. mo
  31 maart 2012 op 20:30 | #6

  Ik bedoel even na half vijf ….pff

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. 2 0 3 4
  31 maart 2012 op 20:59 | #7

  Het punt waar de bus stil staat vindt ik zo vreemd, heeft de chauffeur zijn bus omgegooid naar het andere weg gedeelte tijdens het afremmen of reed de man harder dan was toegestaan waardoor hij door de snelheid en flauwe bocht over twee banen reed.
  “Mo” sterkte met het verwerken !!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. Wilma
  31 maart 2012 op 21:36 | #8

  @mo, Hoe kon je merken en zien dat de bestuurder te hard reed,zat je soms bij de bestuurder op schoot?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. S
  31 maart 2012 op 22:25 | #9

  @ wilma ze was toch in die bus dus zij heb het ervaren was jij erbij nee toch dus… als er zelfs gewonden in de bus zijn gevallen is dat niet met 10 km ..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. Robert
  31 maart 2012 op 22:42 | #10

  @mo en @S Als je in de bus zit en hij rijdt 30 km per uur dan heb je het gevoel dat deze al te hard rijdt. Ik heb zit zelf namelijk ook regelmatig in deze bus en het voelt heel anders aan dan het daadwerkelijk is ik zal niet ontkennen dat sommige chauffeurs iets harden gaan dan mag daar. Maar dat heeft nu niks met het voorval van nu te maken. Als ik het zo lees en de foto’s zie dan heeft de chauffeur goed gehandeld en is hij gaan uitwijken. als hij dit niet had gedaan dan was de fietser er waarschijnlijk niet zo goed vanaf gekomen. Ik wens het de slachtoffers het allerbeste toe.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. Angela
  31 maart 2012 op 22:53 | #11

  Gelukkig ging het uiteindelijk met de buschauffeur ook goed die man was zich rot geschrokken. Ik heb het namelijk zien gebeuren stond er nog geen 5 meter vanaf!! Mensen weten toch inmiddels wel dat daar een oversteek plaats is en dat er een grote rode bus rijd?!?! Als je ergens oversteekt kijk je toch altijd of er iets aankomt!! Maar tegenwoordig wordt dat niet meer gedaan jammer hoor! Gelukkig stond er een ambulance bij het stoplicht en kon die meteen te hulp schieten. Hoop dat het met alle 3 de slachtoffers gord komt! ( dus ja ook de buschauffeur!)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. MMichelle
  31 maart 2012 op 22:54 | #12

  Wat het vaak ook is, met dit soort dingen is dat de bussen vaak wel te hard rijden maar naar het licht kijken als fietsers zijnde moet je wel doen, de bussen hebben 9 van de 10 keer voorrang! En als je weet dat er een busbaan aan komt, ja altijd uitkijken je weet maar nooit, en er kunnen gemakelijk gewonden in de bus vallen, als je staat of zit (In de bus zonder gordel?) Schiet je makkelijk alle kanten op en de bussen niet van kussens gemaakt zijn het een harde klap kan maken.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 13. 2 0 3 4
  1 april 2012 op 07:35 | #13

  Als het zo door blijft gaan met deze rode bussen, is het misschien een idee voor de ontwerper de zelfde veiligheidsbeugels te ontwerpen als men gebruikt bij een achtbaan.

  Stopt de bus gaan de beugels naar voren, gaat de bus rijden zitten de passagiers klem.

  Maar fietsers en voetgangers die rood gaan, is gewoon stom maar kan iedereen eens overkomen. Je weet nooit waar iemand opdat moment mee bezig is met zijn gedachten. Iedereen in het verkeer moet voorzichtig zijn. Het blijven allemaal mensen die er mee omgaan en elk mens kan een fout maken in zijn leven.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 14. keano
  1 april 2012 op 09:00 | #14

  hoeveel doden vallen er nog?heb zovaak te doen met de nabestaanden die weer voor de zoveelste keer het monumentje van hun dochter weer met mooie bloemen en kaarsjes proberen bij te houden….(dit is op de europaweg)
  Ik heb zelf een keer in de bus gezeten en remde hij keihard voor de LOL op verwulft omdat mensen al gingen staan terwijl hij er nog niet was (werd vervolgens verteld toen er 6 man met kneusingen en schaafwonden op de grond lagen en de busschauffeur een grijze oude man met lange vieze haren keek gewoon niet op of om en melden bij connexxion ach die dekken elkaar toc alleen maar! het openbaar vervoer is gewoon kl*te!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 15. Johan
  1 april 2012 op 12:54 | #15

  Misschien iets om daar slagbomen te plaatesen , net als in Hoofddorp-Overbos. Die chauffeurs kan je toch niks bijbrengen die blijven te hard rijden.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 16. Marja Sperling
  1 april 2012 op 13:36 | #16

  Ik zat vooraan in de bus en de buschauffeur reed echt niet te hard. Hij toeterde zelfs nog om de fietser te waarschuwen. Ik heb heel erg geschrokken en wens de chauffeur sterkte. Hij kon hier echt niets aan doen!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 17. johan
  1 april 2012 op 14:26 | #17

  Jammer dat er meteen weer geschoven word naar diegene die de schuld moet hebben.

  Feit blijft gewoon dat rood rood is en groen groen, en een bus geeft nou eenmaal niet mee dus de fietser danwel voetganger zal altijd in het nadeel zijn bij een confrontatie, wat btw niet uitmaakt want een fietser/voetganger word altijd als zwakke weggebruiker gezien.

  Als het gemotoriseerd vervoer iedere keer moet inhouden omdat er dreigt iets fout te gaan,
  lees, fietsers die misschien niet stoppen, voetganger die niet kijken ga zo maar door. Dan kunnen we overal 5 km/u gaan rijden en dan NOG zal het eens foutgaan.

  En nog vind ik het netjes want niemand wil een noodstop maken, iedereen vliegt overal heen, als hij dat niet gedaan had weet ik niet wat er met de fietser gebeurd was.

  Sterkte voor allen betrokkenen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 18. Marco
  2 april 2012 op 17:31 | #18

  Nee ik ga het eens niet over de snelheden, al dan niet rood licht, etc.etc. hebben.
  Misschien is het een idee om die hele busbaan af te schaffen, is voor iedereen beter.
  Anders om de vijftig?? meter een voetgangers/fietserstunneltje?
  Maar met een tunneltje krijg je met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid weer andere problemen……….

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 19. Ikke
  3 april 2012 op 08:49 | #19

  Ik ken de persoon die aangereden is…
  In zijn hele schedelbasis zitten scheurtjes, een schedelfractuur!
  Waardoor er een bloeding is ontstaan en die druk op het visuele cortex.
  Kortom hij heeft moeite met zien!!!
  Ik heb het dan nog niet over de snee op zijn hooft gehad, dat is het minst erge.
  Zijn geheugen was tijdelijk niet aanwezig.
  Gisteren heb ik vernomen dat hij iets beter kon zien en even naar de wc kon.

  Mensen ookal rijd je door rood, dit kan gewoon niet meer!!!!!
  Van mijpart mag die hele K-zuidtangent afgeschaft worden, al helemaal in de bebouwdekom.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 20. Ikke
  3 april 2012 op 08:54 | #20

  Ik ken de persoon die aangereden is…
  In zijn hele schedelbasis zitten scheurtjes, een schedelfractuur!
  Waardoor er een bloeding is ontstaan en die drukt op het visuele cortex.
  Kortom hij heeft moeite met zien!!!
  Ik heb het dan nog niet over de snee op zijn hooft gehad, dat is het minst erge.
  Zijn geheugen was tijdelijk niet aanwezig.

  Ik pleit voor dat deze hele zuidtangent wordt opgeschort!!!
  Uit de bebouwde kom AUB
  En als dat niet kan (Omdat de bus optijd MOET komen en daardoor natuuuuuuurlijk te hard rijd) moeten ze ook maar 50 rijden, en als ze te hard rijden een bon krijgen, thats fair!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 21. william
  3 april 2012 op 12:34 | #21

  ik ben een kind maar ik heb het wel gesien mijn Vriend staat er ook op met die blauwen ja jet was een heelen ergen ongeluk Want aan de bus ligt het niet en die man het heel veel bloed op zij borst, dus het was een erge ongeluk en de vrouw moest ook naar het kemmergastehuis gebragt woorden en de man moest met zwaar ligten naar de kemmergastenhuis gebraget woorden met spoed en het is een gevaarrlijke weg maar je kan er niks aan doen of wel nee ik ben de bestoerder niet ik ben een klein kind en de busbaan is daar gevaarlijk en die weg ook de auto.s rijden snel daar ik weet het maar wat kan je er aan doen

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 22. ik1981
  5 april 2012 op 13:57 | #22

  Het is verschrikkelijk dat de fietser zulke verwondingen heeft, dit gun je niemand natuurlijk. En dat het een idee is om de bussen uit de bebouwde kom te weren is denk ik geen optie, maar ik snap de reactie. Het is helaas zijn eigen onoplettendheid geweest dat dit hem overkomen is, er wordt altijd meteen geroepen dat er te hard gereden wordt door de bussen, maar als ik de reacties lees, gaat dat in dit geval niet op… Een noodstop maken is hoe dan ook link als je het als passagier niet verwacht, en al helemaal als je staat. Desalniettemin wens ik iedereen sterkte die dit hebben meegemaakt en hebben gezien, maar zeker de fietser, dat hij er weer helemaal boven op mag komen, het is nogal wat!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 23. Jan Alleman
  8 april 2012 op 18:18 | #23

  Wat een domme opmerking zeg Wilma? Als je in de bus zit dan merk je het toch wel of de bus te snel rijdt of niet?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 24. Jan Alleman
  8 april 2012 op 18:21 | #24

  Wat de gemeente moet doen is van die paaltjes die naar beneden gaan zoals Hoofddorp en meerdere plekken zodra de bus aankomt dat de paaltjes naar beneden gaan zo kunnen de mensen er niet langs, tenzij ze erover heen springen of eronder duiken, maar dat lijkt me sterk! Kleine moeite, grote veiligheid!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.