Politie en Alpha Security gaan intensiever samenwerken in Waarderpolder

Geschreven door de Redactie op maandag 26 maart 2012

Haarlem – De politie gaat intensiever samenwerken met Alpha Security bij de beveiliging van het bedrijventerrein Waarderpolder. De intensievere samenwerking tussen politie Kennemerland en Alpha Security is vastgelegd in een convenant. Dit convenant is ondertekend door Helmoed Wierda(waarnemend korpschef politie Kennemerland) en Peter Hoes(directeur Alpha Security).

Alpha Security is een beveiligingsbedrijf dat sinds 2002 surveilleert in de Waarderpolder om criminaliteit gericht tegen het bedrijfsleven te voorkomen. Op dit bedrijventerrein werken ongeveer 15.000 mensen, verdeeld over zo’n 900 bedrijven.

Door ondertekening van dit convenant mogen beide partijen gegevens uitwisselen bij het voorkomen en bestrijden van bedrijfsinbraken en andere vormen van criminaliteit in de Waarderpolder. Helmoed Wierda: “Samenwerking tussen politie, Alpha Security, de gemeente en ondernemers is heel succesvol in de praktijk. Dat blijkt uit het certificaat voor het keurmerk Veilig Ondernemen, dat begin januari opnieuw werd uitgereikt aan het bedrijventerrein Waarderpolder. Een mooi succes. Het resultaat van goede samenwerking. Op deze manier heeft het bedrijventerrein Waarderpolder zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een aantrekkelijke en veilige plek voor ondernemers om zich te vestigen.”

Genoemde partijen werken samen in het RPC Kennemerland (RPC = Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing), een samenwerkingsverband tussen publieke en private partijen – gericht op veilig ondernemen. Via een informatieportal wordt het mogelijk voor beveiligers van Alpha Security en medewerkers van de politie Kennemerland informatie (foto’s, gegevens voertuigen) te delen. Dit gebeurt in een beschermde omgeving, zodat beide partijen beter in staat zijn criminaliteit te voorkomen.

Peter Hoes, directeur Alpha Security: “Eén van de belangrijkste instrumenten om misdaad te bestrijden is het delen van informatie. De ondertekening van het convenant én de introductie van een informatieportal vormt daarin een belangrijke stap. Het vergroot de mogelijkheid sneller te kunnen handelen bij de aanpak van bedrijfscriminaliteit. En het helpt de heterdaadkracht te vergroten.”

 1. Mike
  27 maart 2012 op 17:58 | #1

  Ik merk weinig van de de beveiliging. Ze rijden alleen rond in hun auto en als er een verdachte situatie is rijden ze door :S. Je kan gewoon midden in de nacht tegen een muurtje leunen en wachten tot hij voorbij is gegaan om daarna je slag te slaan. Super noemen we dat hier.

  Ik ben ook voor Camera’s bij de 4 uitgangen van de polder zodat je kan zien wie en wanneer ze de polder in rijden of verlaten

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Europawijk
  28 maart 2012 op 06:12 | #2

  Mike, nu snap ik waarom die muur zo scheef staat..
  Jij staat s’nachts tegen dat muurtje ;-)

  Camera’s mogen niet stond laatst in de krant, wegens privacy en bescherming van de burgers. Heel Nederland hangt er vol mee, maar in Haarlem mag het niet van de burgemeester. Bij ons in de straat hangen er drie, reageren op elk bewegend object. De beelden mogen wij niet openbaar maken, maar durf te wedden als er iets in ons straat gebeurt dat ze graag de beelden willen zien. Ook in de waarderpolder moeten ze deze camera’s ophangen en zoals jij zegt op alle in en uitvoer wegen deze plaatsen. Op deze manier wordt het eenvoudiger om te gaan zoeken als er een inbraak is geweest of bezig is waarmee ze de beelden kunnen bekijken wie zich in de polder begeeft.
  Bij de Ikea rijd men erin, na enkele minuten rijd men bij de Droste brug er weer uit, mooi systeem. Kentekens die maar een uurtje of korter in de polder zijn geregistreerd zijn een verdacht object als er een inbraak wordt gemeld. Simpel..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Mike
  29 maart 2012 op 17:03 | #3

  @ Europawijk
  Traject controles zijn eigenlijk hetzelfde, nemen op wanneer je het traject binnen rijd en wanneer je deze weer verlaat.

  Je kan uit de beelden opmaken welke auto’s er verdacht zijn..
  Worden er grote apparaten gestolen kijk je naar de combo’s / busjes.
  Als er aanhangers worden gestolen staan die ook mooi op beeld
  En als er een auto wordt gespot door een getuige, dan kan je die ook terug vinden op de beelden .

  P.S zal het muurtje recht trekken (A)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.