Bromfietser gaat er vandoor na bijna-aanrijding op Houtplein

Geschreven door de Redactie op vrijdag 23 maart 2012

Haarlem – Politiemensen zagen vrijdagavond op het Houtplein dat een bromfiets met bijrijder twee overstekende voetgangers op een voetgangersoversteekplaats geen voorrang gaf waardoor de twee opzij moesten springen om niet te worden aangereden. De agenten wilden de bestuurder aanspreken op zijn gedrag en hij werd met behulp van de dakmegafoon gesommeerd te stoppen.

De bestuurder gaf hieraan herhaaldelijk geen gehoor, waarna de agenten hem op de Dreef klemreden. Al snel bleek waarom de 18-jarige Hoofddorper niet wilde stoppen: hij was niet in het bezit van het vereiste rijbewijs.

Met een bekeuring voor het geen voorrang verlenen en een voor het rijden zonder rijbewijs mocht hij zijn weg te voet vervolgen. Aangezien ook de bijrijder geen rijbewijs had, is de bromfiets meegenomen naar een politiebureau, waar die moest worden opgehaald door iemand met een rijbewijs.

Geen reacties mogelijk.