Autopyromaan slaat opnieuw toe; drie auto’s verwoest in Frans Halsstraat

Geschreven door de Redactie op zaterdag 31 maart 2012

Haarlem – In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de Haarlemse autopyromaan opnieuw toegeslagen. Ditmaal werd de autobrand rond half ontdekt in de Frans Halsstraat. Door de hevige vlammen werden ook twee naastgelegen auto’s en een boom aangestraald. De brandweer kwam ter plaatse om de drie hevig brandende auto’s te blussen. Update: video.

Door de flinke rookontwikkeling werd de Frans Halsstraat tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

De in de brand gestoken auto is door de politie in beslag genomen en zal door het autobranden-team onderzocht worden.

Fotografie: Rowin van Diest en Michel van Bergen
Video: Rowin van Diest

 1. HaarlemZuid
  31 maart 2012 op 04:52 | #1

  Is dit toevallig, dat alle drie de wagens die in de brand staan behoren bij dit autobedrijf die daar is gevestigd ?? Hier staan namelijk altijd drie auto’s met de achterkant naar de gevel geparkeerd. Handel of occasions die misschien moeilijk te verkopen waren, wel toevallig drie wagens naast elkaar. Zou denken dat er misbruik is gemaakt van de situatie die er momenteel in Haarlem gaande is. Op de Pyromaan heeft een andere manier gevonden waarmee hij drie wagens tegelijk onder de motorkap in brand kan steken, zoals op de videobeelden duidelijk te zien is dat daar de grootste brand zit. Of is dit een nieuwe pyromaan die anders te werk gaat ?!?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. reetv3ter
  31 maart 2012 op 05:24 | #2

  Jij ziet zeker ook geesten toch? Net als barbie?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. cees
  31 maart 2012 op 06:30 | #3

  IK hoop toch zo dat ik deze… een keer op heterdaad betrap!!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. laura
  31 maart 2012 op 09:35 | #4

  En ja hoor, het is weer eens zover……
  Maar als het zo dichtbij komt, is het toch wel schrikken!!
  Ik hoop ook dat ze deze ….snel te pakken krijgen!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Marco
  31 maart 2012 op 09:43 | #5

  Oude of nieuwe pyromaan, opzet of niet, toeval of niet?

  Wat maakt het eigenlijk allemaal uit.
  Feit is gewoon dat we er met z’n allen wel een schijtziek van worden dat er een (of meer) randdebiel(en) in Haarlem rondlopen/fietsen/rijden die niet met hun klauwen van andermans spullen af kunnen blijven :-((

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Frans Hals
  31 maart 2012 op 09:48 | #6

  @HaarlemZuid
  Nee pino, dat is mijn auto.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Marcel
  31 maart 2012 op 11:17 | #7

  Dat word dan nachtwerk voor je Cees

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. HaarlemZuid
  31 maart 2012 op 12:21 | #8

  In de telegraaf staat vermeld dat de brand is uitgebroken in de middelste auto een Audi.
  Dus geen nieuwe pyromaan die zijn werk anders doet.. Gelukkig maar.. Hopelijk maakt deze pyromaan ooit de zelfde fout zoals de pyromaan in Leiden die zichzelf per ongeluk ook in brand heeft gezet.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. Franshalser
  31 maart 2012 op 12:40 | #9

  Reactie op haarlemZuid: beste, als je zelf nooit verder komt dan je eigen straat kun je ook niet weten wat voor autogarage het is. Ten eerste is dit de eerste keer dat er in de franshals buurt zoiets gebeurt. Ten tweede is het geen autodealer maar een citroen onderhoudgarage en het is een hartstikke vriendelijke meneer die de eigenaar is. En ik zal je alsvast verklappen dat geen van die autos een citroen was. Gr. Franshalser.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. Missa
  31 maart 2012 op 14:14 | #10

  Tis te hopen dat deze pyroLoser gauw wordt gepak, kan die nog mee op één van de stapels voor het aankomende Paasvuur. Kijken of die het dan ook allemaal nog zo grappig vindt.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. HaarlemZuid
  31 maart 2012 op 15:55 | #11

  @Franshalser

  Moet je teleurstellen, rijd dagelijks voor mijn werk door deze straat !!
  Citroen garage of onderhoud zegt niets over de auto’s die daar steevast altijd staan geparkeerd. Maakt verder niets uit, nogmaals het is te hopen dat deze gek snel van de straat wordt geplukt. En ja de Franshalsbuurt is een hele net buurt… ttsss
  Elke buurt mankeert iets volgens deze brandstichter, dus niet naar mij klagen maar de brandstichter denkt duidelijk anders over die buurt !! In Noord zijn de meeste autobranden, in Haarlemzuid is er nog niet eentje geweest !! Dus wat is nou een nette buurt ?!?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. bo1965
  31 maart 2012 op 17:22 | #12

  Maar ja in Zuid hebben ze weer last van andere medelanders,of niet soms.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 13. HaarlemZuid
  31 maart 2012 op 19:06 | #13

  @bo1965

  Hier zijn de laatste tijd enkele overvallen en inbraken gepleegd door twee donkere mannen.
  Maar die zijn uitgeweken naar Noord want de laatste berichten waren dat ze een bezoekje hebben gebracht bij Bison aan de Orionweg. Waarschijnlijk kunnen ze meer kanten op in Noord, of er is te weinig toezicht daar op straat… Het blijft gissen natuurlijk, maar hopelijk keert de rust snel weer terug.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 14. 2 0 3 4
  1 april 2012 op 07:50 | #14

  Burgemeester van Haarlem is tegen de camera’s wegens privacy voor de burgers. Heel Nederland hangt er vol mee, maar Haarlem is er tegen. Toen het bericht in de media verspreid werd dat er camera’s kwamen was het stil en rustig in Haarlem. Drie weken lang geen autobrand geweest. De Media kwam met het bericht naar buiten dat Burgemeester het besluit had genomen dat er geen camera’s mochten komen, en prompt de dag erna stond de volgende wagen alweer in de brand. Soms denk ik, waarom wordt dit toch bekend gemaakt door de media ?? Laten ze hiermee stoppen en dan heeft de dader er ook geen lol van als hij thuis alle berichten leest. Hij smult waarschijnlijk van de publiciteit en geniet er volop van bij zijn volgende daad. De brandstichter in Leiden die goot een vloeibare brandstof over en in een auto en de vloeistof liep ook over zijn kleding, hij stak de auto in brand en stond zelf ook in brand. Deze film is elders te zien op Internet. Een harde straf, en iets wat het hele leven zal veranderen voor dat persoon. Misschien dat in Haarlem ook ooit dit bericht zal verschijnen, pyromaan omgekomen tijdens het aansteken van een brand. Misschien een harde zin, maar na zoveel branden zijn de Haarlemmers het spuugzat aan het worden. De beloning van 1000 euro die de Gemeente Haarlem uitloot is een lachertje, dus ook de Gemeente Haarlem stelt het niet als een echte prioriteit, anders zouden ze de bewoners van Haarlem met een groter bedrag belonen voor het aanhouden of aangeven van de dader. Want er moeten meer mensen zijn die weten wie de dader is. Voor een hoger of groter bedrag wordt Haarlem wakker en blijven er ook mensen in de nachten voor wakker om de dader te kunnen betrappen, voor 1000 euro gaat niemand geen moeite doen. Zelfs de Politie kan hier weinig aan doen, zolang er geen profiel of verdachten zijn gesignaleerd.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 15. TK
  1 april 2012 op 09:52 | #15

  @Haarlemzuid In zuid is wel degelijk een autobrand geweest! Achter het winkelcentrum bij de flat, ben de naam van de straat even kwijt.
  En het gaat er niet om wat nu wel en niet een nette buurt is, het gaat erom dat het een zorgwekkende zaak is dat deze persoon/personen nog vrij rondlopen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 16. laura
  1 april 2012 op 11:44 | #16

  Hoe meer media hoe meer oplettendheid juist m.i. Als er niets mee gedaan wordt in de media verslapt de aandacht, maar een pyromaan zal het daarom niet laten. Ik vrees dat hij/zij juist grotere risico”s zal nemen. Wat niet erg is wanneer hij alleen de dupe is, maar wanneer anderen dit zijn.
  Schade is nu al te groot en te veel.
  Laat staan de schrik die er in zit.
  Trouiwens 1000 euro een lachertje???? Ik ken zat mensen die dit goed kunnen gebruiken en een oogje extra in het zeil houden!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 17. gedupeerde
  1 april 2012 op 20:48 | #17

  Hierbij een kleine correctie op bovenstaande, van degene die het erg goed kunnen weten: wij zijn (een van de) gedupeerden van de brandstichter. Geen van de auto’s behoorden aan de garage toe en allen waren privebezit (en essentieel voor ons dagelijks werk en leven…). De garagehouder is een hardwerkende ondernemer en staat hier volledig buiten.

  Zonder cameratoezicht en samenwerkende buurtbewoners staat (naast wij als gedupeerder) ook de politie machteloos. Indien we echt willen dat deze autobranden stoppen zal er (tijdelijk) cameratoezicht op diverse strategische plekken in de stad moeten komen. Ik zal deze boodschap persoonlijk aan de burgemeester overbrengen. Mijn hoop is dat samenwerking van alle Haarlemmers uiteindelijk de verantwoordelijke voor lange tijd van de straat afhaalt…Op dit moment alleen maar verliezers.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 18. Franshalser
  3 april 2012 op 00:08 | #18

  @Haarlem. Zuid Je kan er niet elke dag langs rijden als je in Zuid woont. Schoterweg is een 1 richtingsverkeer vanuit noord naar het station. Dan nog als je uitverveling rondjes gaat rijden woon ik toch op de franshals straat dus ik weet beter lijkt mij. Het zijn overigens de auto’s van buurtbewoners. En laten we niet over schalkwijk beginnen. Geen brand in chalkwijk? Laten we beginnen achter de italielaan 2010. Ken je geschiedenis van je buurt en kom dan pas discuseren over de netheid van je buurt.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 19. Melih
  3 april 2012 op 01:25 | #19

  franshalser ik ben met je eens.!!
  zelfs het was geen citroen…
  laat haarlemzuid maar uitzoeke..(agent)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 20. ik1981
  5 april 2012 op 14:09 | #20

  Het lijkt me vreselijk om mee te maken! En ja, ik ben het met “gedupeerde” eens, er zal toch echt cameratoezicht, al dan niet tijdelijk, moeten komen om deze idioot te pakken te krijgen! Wat nou privacy? Ik heb er geen moeite mee, ik hou me keurig aan de wet en doe niets verkeerd, dat mag van mij gefilmd worden als ze hem maar te pakken krijgen! Ondertussen hou ik mijn ogen goed open samen met alle andere bezorgde Haarlemmers!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 21. Mike
  5 april 2012 op 20:39 | #21

  Ik denk zelf dat haarlem zuid het gebied zuidwest bedoelt. ( leidsebuurt, leidsevaartbuurt houtvaartkwartier / ramplaankwartier enz. ).

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 22. 2 0 3 4
  6 april 2012 op 22:55 | #22

  @Franshalser

  Gaat lekker in jullie buurt he, lees nu elders op deze site dat er weer spektakel is geweest in de Franshalsbuurt.
  Ach zoiets komt hier nooit voor schrijft “Franshalser”, nee de tweede keer in een paar dagen…
  Toch een achenebbisj buurt aan het worden, krijgt Haarlemzuid toch nog gelijk !

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 23. 2 0 3 4
  6 april 2012 op 22:57 | #23

  @Mike

  Ik denk ook dat “haarlemzuid” in de buurt zit van Haarlem-Hoog, daar lees je weinig over.
  Dus even afkloppen maar dat is een rustige buurt !!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.