Afslaande automobilist ziet bromfietser over het hoofd op het Spaarne

Geschreven door de Redactie op zondag 25 maart 2012

Haarlem – Een bromfietser is zondagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op het Spaarne in het centrum van Haarlem. Rond kwart voor drie wilde de automobilist rechts afslaan om de parkeergarage in te rijden, maar zag daarbij de bromfietser over het hoofd. Een botsing was het gevolg. Ambulance en politie kwamen ter plaatse om de gewonde bromfietser te helpen.

Na de eerste zorg is de bromfietser per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere zorg.

Fotografie: Clifford Smit

 1. Europawijk
  26 maart 2012 op 17:52 | #1

  Ik snap ook niet wie dit heeft uitgevonden, die fietspad is levensgevaarlijk bij deze parkeer garage. Auto’s die er in of er uit komen rijden merken niet dat het fietspad ervoor de ingang ligt.. Ben ook benieuwd hoelang het duurt voor het eerst dodelijke slachtoffer hier zal vallen. Het zoveelste ongeval al !

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Zij
  26 maart 2012 op 21:29 | #2

  Dit soort ongevallen kan overal gebeuren. Zolang automobilisten afslaan zonder goed in hun rechterbuitenspiegel en rechter dode hoek te kijken blijven dit soort ongevallen helaas plaatsvinden…..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. M.
  27 maart 2012 op 13:56 | #3

  Het kan zeker overal gebeuren en de automobilist had het kunnen voorkomen, maar de inrichting daar is toch gewoon ongelukkig.

  Door de gelijke kleur van het wegdek heb je niet het idee dat je een fietspad kruist. Als er dan ook nog eens een snorfietser aan komt crossen met 35km/h (ik weet niet of dit in dit geval ook zo was) zit een ongeluk toch in een klein hoekje.

  Een STOP bord is misschien op zijn plaats?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Mike
  27 maart 2012 op 18:04 | #4

  een bord plaatsen met rode pijl rechtsaf met auto eronder en groene pijl eroverheen met de fiets eronder is meer dan genoeg. Dan weten de automobilisten dat er ook fiets verkeer is.

  Ook weet ik uit ervaring dat fietsers soms van de raarste kanten het fietspad op duiken, waardoor de automobilist deze misschien niet had aan zien komen.

  Lastige situatie

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.