Water stroomt langs meterkast door kapotte waterleiding in woning

Geschreven door de Redactie op zaterdag 4 februari 2012

Haarlem – Buren van een woning aan de Westergracht hebben zaterdag aan het begin van de avond de hulpdiensten gebeld omdat er van buitenaf hoorbaar was dat er achter de voordeur veel water stroomden. Politieagenten zijn eerst een kijkje gaan nemen en constateerden inderdaad dat er iets niet in de haak was waarop de brandweer ter assistentie werd gevraagd.

In afwachting van de brandweer werd geprobeerd om contact te krijgen met personen welke een sleutel van de woning zouden hebben, om schade aan de deur te voorkomen. Bij aankomst van de brandweer hebben de brandweerlieden eerst een ladder gepakt om boven in de woning te kijken. Op het moment dat een brandweerman de ladder opging kwam de bewoonster naar het raam toe om te kijken wat er allemaal aan de hand was.

Doordat de bewoonster blijkbaar thuis bleek te zijn hoefde de voordeur niet geforceerd te worden. De vrouw heeft de sleutel van de voordeur via het raam naar beneden gegooid waarna de brandweerlieden de voordeur konden openen. Uiteindelijk bleek een gebroken leiding van een watermeter de oorzaak te zijn. De brandweerlieden hebben de waterleiding afgesloten en de politieagenten hebben de vrouw geholpen met de afhandeling.

Fotografie: Rowin van Diest

Geen reacties mogelijk.