Twee autobranden in korte tijd in Amsterdamsebuurt en Boerhaavewijk

Geschreven door de Redactie op donderdag 9 februari 2012

Haarlem – Opnieuw is Haarlem donderdagavond opgeschrikt door autobranden. De eerste autobrand werd om 20:57 uur gemeld in de Byzantiumstraat in de Amsterdamsebuurt. Een mercedes liep flinke schade op door brand. Een paar minuten later, om 21:03 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een autobrand in Von Liebigstraat in de Boerhaavewijk. Ook daar stond een auto in brand.

Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de branden is geweest, brandstichting wordt niet uitgesloten. Haarlem is de afgelopen week al twee keer eerder getroffen door autobranden. Woensdagnacht was het raak in de Christine Koetstraat en zondagnacht aan de Ramspol.

De politie stelt een onderzoek in naar de autobranden. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie Kennemerland, dat kan via telefoonnummer 0900-8844.

Fotografie: Michel van Bergen

 1. Kees
  10 februari 2012 op 16:08 | #1

  Wat een ellende met die branden. Het wordt toch wel eens tijd dat er iemand wordt opgepakt die dan ook wel eens alle schade moet gaan betalen. Gelukkig is de brand in de Von Liebigstraat niet aangestoken heb ik vanmiddag begrepen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. rosemary
  11 februari 2012 op 07:56 | #2

  Onbegrijpelijk al die auto branden in Haarlem en omstreken,het word toch eens tijd dat diegene word opgepakt en een fikse straf krijgt?geen taakstraf bedoel ik daarmee ze komen tegenwoordig er makkelijk mee weg wat de straffen aangaat,ze gaan gewoon door na een paar nachtjes zitten zo makkelijk is het in ons land,het hele Rechtsysteem klopt niet?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.