Korenslangen gedumpt bij school in Haarlem-Noord

Geschreven door de Redactie op zaterdag 11 februari 2012

Haarlem – De dierenambulance van de Dierenbescherming in Haarlem heeft vrijdag bij een school aan de Lekstraat in Haarlem-Noord een grote curverbox met de tekst “Gratis mee te nemen” opgehaald. In de box zaten twee Korenslangen(Pantherophis guttatus), volwassen dieren van elk ongeveer 120 centimeter lang.
.

De dieren zijn naar Dierenhulpdienst Nederland gebracht waar de medewerkers constateerde dat de dieren ernstig onderkoeld waren. Na acclimatisatie zitten de dieren nu in quarantaine en het lijkt goed te gaan met ze ondanks het gevaar op luchtweginfectie.

De medewerkers van de Stichting Dierenhulpdienst Nederland zijn opzoek naar de eigenaar van de slangen. Ook mensen die informatie hebben over de eigenaar van deze slangen, of een persoon hebben zien lopen met deze opvallende grote witte curverbox met dubbelzijdig plakband op de deksel en het opschrift “gratis mee te nemen”, worden verzocht contact op te nemen.

Dat kan via het meldnummer ‘144, red een dier’, Dierenbescherming Haarlem(023-5491400) of Dierenhulpdienst Nederland(023-8009999).

 1. willeke
  11 februari 2012 op 16:59 | #1

  Stelletje dierenbeulen die dit hebben gedaan.te idioot voor woorden

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. anoniem
  11 februari 2012 op 20:54 | #2

  Dit is toch te achterlijk voor woorden!
  en dan nog klagen dat er geen reptielenopvang nodig is want die komen niet voor in haarlem en omgeving zoals je ziet worden de dieren daar dus nu de dupe van hopelijk maken de dieren het goed en worden de gasten die die dieren buiten hebben gezet gepakt en bestraft! 1 strafeis die gegeven moet worden vind ik een grote geld boete voor dierenmishandeling en die boete laten betalen aan die dierenhulpdienst want die zullen ook hun kosten wel hebben nu

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. JaLu
  11 februari 2012 op 23:07 | #3

  Belachelijk om slangen bij deze temperatuur te vondeling te leggen!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Peter
  13 februari 2012 op 01:21 | #4

  Dieren zijn geen wegwerp artikelen en denk goed na welk dier je wilt aanschaffen en denk ook aan de mediche kosten. Het mag geen bevlieging zijn. Dieren hebben ook rechten zoals de mensen die hebben.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.