Flat aan de van Moerkerkenstraat ontruimd om koolmonoxide

Geschreven door de Redactie op vrijdag 17 februari 2012

Haarlem – In een portiekflat aan van Moerkerkenstraat in Haarlem zijn in de nacht van donderdag op vrijdag twee bewoners onwel geworden door koolmonoxidevergiftiging. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. Ambulancemedewerkers die rond 01.00 uur aankwamen schakelden de brandweer in.

Die meette een hoge concentratie koolmonoxide in de flatwoning en liet uit voorzorg ook zeven omliggende woningen in het gebouw ontruimen. Een ziek geworden persoon moest met een hoogwerker uit de woning worden gehaald.

Alle geëvacueerde bewoners zijn uit voorzorg onderzocht in het ziekenhuis, meldt de brandweer. De eigenaar van het pand, woningbouwvereniging Pré Wonen, stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de vergiftiging.

Fotografie: Michel van Bergen

Geen reacties mogelijk.