Dronken automobilist veroorzaakt bijna ongeval op Schalkwijkerstraat

Geschreven door de Redactie op vrijdag 3 februari 2012

Haarlem – Twee Haarlemmers waren vrijdagavond rond 23:40 uur getuigen van een bijna-ongeval. Zij alarmeerden de politie en hielden een 39-jarige automobilist uit Zwanenburg tegen die ernstig onder invloed van alcohol verkeerde, omdat hij bijna een ongeluk had veroorzaakt op de Schalkwijkerstraat. De man had zonder verlichting, erg slingerend en levensgevaarlijk over de weg gereden.

De Haarlemmers wisten de Zwanenburger tegen te houden en droegen hem over aan de politie. De politie hield hem aan en de dronkenman weigerde elke medewerking, waarop zijn rijbewijs direct werd ingevorderd. De man werd meegenomen naar het politiebureau en tegen hem is proces verbaal opgemaakt. De politie heeft tevens meerdere getuigenverklaringen opgenomen van het gevaarlijke rijgedrag van de man. De Zwanenburger is zijn rijbewijs voorlopig kwijt.

Enkele uren later werd ook een 32-jarige Haarlemmer aangehouden, nadat hij schokkend met zijn auto over de Parklaan had gereden. Tijdens een surveillance viel de Haarlemmer direct op door zijn gevaarlijke rijgedrag. De politie wist hem veilig aan de kant te zetten en toen bleek dat hij flink onder invloed van verdovende middelen verkeerde. De man verklaarde op het politiebureau dat hij GHB had gebruikt en bij hem werd eveneens cocaïne aangetroffen. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau en een arts werd geraadpleegd. De arts heeft tevens bloed afgenomen van de Haarlemmer. Tegen de Haarlemmer is proces verbaal opgemaakt en de verdovende middelen zijn inbeslag genomen.

Dezelfde dag werd ook nog een 33-jarige Haarlemmer in het centrum van Haarlem aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol. De man bleek zo ernstig onder invloed, dat zijn rijbewijs direct werd ingevorderd. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Geen reacties mogelijk.