Bestelbus vol met bloemen gestolen op valentijnsdag [foto-update]

Geschreven door de Redactie op dinsdag 14 februari 2012

Haarlem – Dinsdagmiddag is een bestelbus met daarin bloemen gestolen vanaf de Rutherfordstraat in Haarlem. De chauffeur, een 38-jarige man uit Beverwijk, was bloemen aan het bezorgen. Nadat hij een boeket bij een adres aan de Rutherfordstraat had afgeleverd, zag hij zijn bus wegrijden. Het betreft een witte Opel Movano met het kenteken 05-VKT-2.

Op de bestelbus staan afbeeldingen van bloemen. Wie deze bus heeft gezien wordt verzocht contact op te nemen met de politie Kennemerland via 0900-8844 (lokaal tarief).

Update 19:45 uur:
De politie laat weten dat de gestolen bloemen-bestelbus is aangetroffen achter een flat aan de Engelandlaan in Schalkwijk. De bloemenstickers en het bedrijfslogo waren op dat moment al van het busje afgehaald door de dader(s). Ook was het busje voorzien van valse kentekenplaten. Het is niet bekend of er al personen zijn aangehouden.

Video: Roderick de Veen
Fotografie: Michel van Bergen & Roderick de Veen

 1. Nick
  14 februari 2012 op 19:37 | #1

  Je kan op je vingers natellen dat het de stomste zet is om je motor van je wagen te laten draaien terwijl jezelf de wagen onbeheerd laat staan. Dit is tegenwoordig niet meer mogelijk, elke gek die rond loopt en dit ziet stapt in en rijdt er mee weg. De wagen zal wel snel boven water komen, ben benieuwd welke grap er achter zit van de persoon die dit heeft uitgehaald.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Bas
  14 februari 2012 op 21:59 | #2

  euh… volgens mij klopt er helemaal niets van dit bericht. Op foto 1 staan zien we een busje met daarop bloemen en met een kenteken 05-VKT-2. In de update wordt gesuggereerd dat de bestelbus is gevonden, echter laten de foto’s 2, 3 en 4 een totaal ander busje zien wat gevonden is, 1 zonder bloemen en met een ander kenteken 17-VZG-1.
  Dus……. het bloemen busje is nog niet gevonden.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Tim
  14 februari 2012 op 22:10 | #3

  Hebben ze nu wel al de stickers eraf gehaald? Bij mij in de buurt is er wel eens zo’n UPS-bus gejat die op het tankstation zijn motor liet draaien. Weet niet of die ooit nog terecht is gekomen. Toch gelukkig dat de chauffeur zijn busje weer terug heeft. Anders had ie nu wel half gestript geweest of op weg naar Polen, denk ik.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Tim
  14 februari 2012 op 22:11 | #4

  @Bas

  Nu je het zegt… Misschien is de eerste foto een voorbeeldje?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Tim
  14 februari 2012 op 22:13 | #5

  @Tim

  Ik mag trouwens wel eens leren lezen. Ook jij Bas, lees de update eens…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. ik
  14 februari 2012 op 22:15 | #6

  Er staat ook dat de stickers eraf zijn gehaald en er een vals kenteken op is gezet..
  Dan is het dus wel hetzelfde busje

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Diemux
  14 februari 2012 op 23:38 | #7

  En de inhoud?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. Mike
  15 februari 2012 op 09:58 | #8

  je ziet op de laatste foto duidelijk waar de stickers hebben gezeten.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. Tim
  15 februari 2012 op 12:29 | #9

  @Mike

  Die laatste twee foto’s stonden er eerst nog niet op volgens mij. Hè?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. Mike
  15 februari 2012 op 13:12 | #10

  @ tim zelfs op de andere foto’s zie je waar de stickers hebben gezeten

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. Nick
  15 februari 2012 op 16:55 | #11

  Dit is dus een gerichte aktie geweest, alle bloemen & reclame er af gehaald.
  Andere kentekenplaten gemonteerd, duidelijk dat men hele andere plannen had met deze bestelbus. Misschien is hiermee een ramkraak voorkomen.

  Vreemde situatie, of heeft de chauffeur misschien moedwillig zijn motor laten draaien zodat de andere personen deze bus mee konden nemen. Want wie weet nou dat deze chauffeur zijn motor zal laten draaien bij het afleveren van een pakket, welke toevallige dader heeft kentekenplaten in zijn zak van een andere bestelwagen.
  Ja dit is goed voorbereid !!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. Marcel
  15 februari 2012 op 17:11 | #12

  Te koop bloemen stickers

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 13. Ad
  15 februari 2012 op 17:56 | #13

  Ach, het lijkt wel een goeie reclamestunt………

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 14. Marco
  18 februari 2012 op 11:11 | #14

  Nick :.
  Vreemde situatie, of heeft de chauffeur misschien moedwillig zijn motor laten draaien zodat de andere personen deze bus mee konden nemen. Want wie weet nou dat deze chauffeur zijn motor zal laten draaien bij het afleveren van een pakket, welke toevallige dader heeft kentekenplaten in zijn zak van een andere bestelwagen.Ja dit is goed voorbereid !!

  Ik vind dit toch eigenlijk best wel een gewaagde opmerking, het zou inderdaad kunnen, maar dan zal in het vervolg elke diefstal, tasjesroof en bijvoorbeeld winkeldiefstal ook met deze insteek benaderd moeten worden.

  Want waarom heeft dat oudere dametje nou net haar tasje aan die arm hangen? En dan is het natuurlijk wel heel toevallig dat in de supermarkt alles zomaar uitgestald ligt, terwijl er allemaal potentiele dieven in de winkel lopen.
  En ga zo nog maar ff door.

  Wat die kentekenplaten aangaat, als je als keihardwerkende en eerlijke autodief op zoek gaat naar een bepaalde auto, zorg je natuurlijk wel dat je goed voorbereid bent.
  Dit geld overigens ook voor het verwijderen van de stickers.
  Wanneer deze door een profesioneel bedrijf zijn aangebracht, zijn ze niet zomaar even te verwijderen.
  Dus ik denk dat we er wel vanuit mogen gaan dat de heren die deze bus gestolen hebben in elk geval zéér goed voorbereid waren en dus waarschijnlijk heel specifiek op zoek zijn naar busjes/auto’s met draaiende motor, maar om te stellen dat er opzet is van de eigenaar gaat mij een beetje ver.
  Want laten we eerlijk zijn, we laten allemaal wel eens onze motor draaien, ondanks dat we allemaal weten dat dat eigenlijk niet meer kan……….

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 15. hoi!!!
  19 februari 2012 op 18:36 | #15

  Nick :Dit is dus een gerichte aktie geweest, alle bloemen & reclame er af gehaald.Andere kentekenplaten gemonteerd, duidelijk dat men hele andere plannen had met deze bestelbus. Misschien is hiermee een ramkraak voorkomen.
  Vreemde situatie, of heeft de chauffeur misschien moedwillig zijn motor laten draaien zodat de andere personen deze bus mee konden nemen. Want wie weet nou dat deze chauffeur zijn motor zal laten draaien bij het afleveren van een pakket, welke toevallige dader heeft kentekenplaten in zijn zak van een andere bestelwagen.Ja dit is goed voorbereid !!

  Ik zie zo vaak zo’n bestelbus staan ergens ook met draaiende motor, vaak zie je dan bij een van de huizen in de buurt een bezorger een pakketje afleveren. Ik denk dus echt niet dat deze chauffeur expres de motor heeft later draaien zodat iemand de bestelwagen kon stelen

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.