Politiehelikopter boven Haarlem assisteert bij achtervolging gestolen scooter

Geschreven door de Redactie op zondag 15 januari 2012

Haarlem – De politiehelikopter die zondagavond enige boven Haarlem en Heemstede hing heeft politieagenten geassisteerd tijdens een achtervolging van een scooterrijder. Rond kwart voor negen gaven politieagenten de scooter een stopteken, maar de bestuurder negeerde dit. Omdat de politiehelikopter al in de buurt zat kon deze de politieagenten snel assisteren. Update: 09:10 uur.

Update 09:10 uur:
De politie hield zondagavond omstreeks 20:40 uur een 20-jarige Haarlemmer aan omdat hij ervan wordt verdacht een scooter te hebben gestolen. Surveillerende motoragenten zagen op de kruising Belgiëlaan/Engelandlaan een man op scooter met hoge snelheid aan komen rijden. De agenten wilden de bestuurder een stopteken geven maar hij ging er met hoge snelheid vandoor.

Er volgde een achtervolging die eindigde op het Jaagpad. De man gooide de scooter neer en ging er rennend vandoor. Met behulp van een politiehelikopter is de omgeving afgezocht en werd de verdachte in het weiland richting de Sloeweg aangetroffen en aangehouden. De verdachte is ingesloten.

De scooter bleek in december 2011 te zijn gestolen in Beverwijk. De kentekenplaten die erop zaten bleken in januari 2012 in Haarlem te zijn gestolen. De Haarlemmer wordt verhoord en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

 1. oud-Haarlemse
  16 januari 2012 op 08:47 | #1

  Volgens mij waren het er wel drie, helolikopters. Het voelde, hoorde of zag er uit alsof het er nòg meer waren, zo’n lawaai. Kunnen ze iets zien als het zo donker is (want dat was het!)?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Copper
  16 januari 2012 op 09:02 | #2

  Ja, ze zijn uitgerust met infrarood/warmtebeeld camera’s. Dus zij zien alles wat ook maar een beetje warmte uittraalt. Heel handig!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. bernard
  16 januari 2012 op 09:35 | #3

  Er worden heel wat scooters gestolen in haarlem.
  Slachtoffers doe gelijk aangifte Hoe sneller Hoe beter.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. oud-Haarlemse
  16 januari 2012 op 13:43 | #4

  Wat goed dat het heeft gewerkt!!! Echt supergoed. Geeft de burger moed :-)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. kenteken eigenaar
  16 januari 2012 op 15:11 | #5

  blij dat hun gepakt Zijn maar nu me scooter gejat gisteravond. Omstreeks zelfde tijdstip. Heb vermoeden dat t misschien dezelfde personen betreft. Dat ze terug Zijn gekomen voor de scooter. Merk tgb.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Nick
  16 januari 2012 op 18:46 | #6

  Die Helikopters van Engeland zijn mooi en erg goed uitgerust, kunnen hun geluid zachter zetten, zie het weleens bij Politie Achtervolgingen op TV. Moeten ze in NL ook snel invoeren !!
  Kunnen hiermee veel meer daders gepakt worden…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. manman
  16 januari 2012 op 18:55 | #7

  Dan kan het wel, maar is het echt nodig(Trauma) dan mogen ze s’avovonds niet vliegen, hoe krom is nederland dan.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.