Politie zoekt getuigen van vernieling van ramen met zwaar vuurwerk

Geschreven door de Redactie op zondag 1 januari 2012

Haarlem – De politie is op zoek naar de personen die zondagmiddag even voor 16:00 uur ramen hebben vernield bij het gebouw van de stichting Jeugd en Gezin aan de Athenestraat. Het afsteken van zwaar vuurwerk heeft er voor gezorgd dat een aantal ramen van het pand gesneuveld zijn. Politiemensen hebben in de omgeving uitgekeken naar de mogelijke verdachten.

Helaas werden deze niet aangetroffen. De politie vraagt daarom mensen die iets gezien hebben, zich te melden bij de politie in Haarlem via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan via 0800-7000.

Ook informatie over personen die voor de vernieling zijn gezien bij het gebouw kan waardevol zijn.

 1. stephanie
  2 januari 2012 op 19:29 | #1

  Het gaat hier om een pand van jeugd en gezin daar kunnen ze wel naar zoeken, maar 1,5 week geleden knallen door zwaar vuurwerk de ramen bij de overburen eruit(mensen zijn niet thuis) was me toch een knal niet normaal. Ik bel vervolgens de politie voor melding maar er kwam maar niemand na een uur liepen er 2 mensen langs die vervolgens met hun mobiel ook belde en daarna pas een auto stuurde daar mogen ze ook wel even naar uitkijken wie dat heeft gedaan

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. manman
  3 januari 2012 op 21:31 | #2

  Zal wat leuks vertellen de politie kwam aanrijden toen er een groep jongere bezig waren daar waarna de jongeren hard wegrende en de politie niet eens in aktie kwam, ja alleen hard op rem en beetje kijken maar verders niets, maarja dat is bekend hier met de fijne politie die geen fuck doet hier, maar wel raar kijken en constant aan deur komen omdat er weer in de buurt gemolt is of ingebroken word, zeg standaard al aan de deur heb niets gezien, hun doen ook niets dus wij als burger ook niets.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. nick
  4 januari 2012 op 15:54 | #3

  @manman

  Dat is nogal een makkelijk conclusie. Moet de politie steeds als er wat lui wegrennen ook erachter aan? Dan krijgen ze het nogal zwaar, en dan kan je blijven gaan.
  Natuurlijk is het gegeven, waarom zou je wegrennen als je niks misdaan heb?

  Maar goed.Het zou juist goed zijn als de buurt, of de bewuste straat dan samenwerkt en zorgt dat de sociale controle groter word. In plaats van alles op de politie te schuiven, en als ze dan om informatie vragen niks willen vertellen.
  Beetje krom.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Marco
  4 januari 2012 op 17:07 | #4

  @nick
  En als je dan wel info geeft, met het verzoek om anoniem te blijven, staan de heren (of dames) dader later bij jou voor de deur.
  Omdat de heren en dames agenten even vergeten waren dat je toch eigenlijk wel heel graag anoniem wilde blijven.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Diemux
  5 januari 2012 op 09:02 | #5

  @manman, klakkeloos achter een groep aanrennen heeft toch geen nut, je moet namelijk toch per persoon moeten bewijzen wat diegene misdaan heeft.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Bjar
  5 januari 2012 op 13:11 | #6

  “manman” Valt volgens mij een beetje in de categorie simpel. Alleen al de manier van hoe hij zijn verhaal schrijft. Ik denk zelfs dat hij op mijn reactie simpel gaat reageren :-)

  Het probleem anoniem blijven zit ‘m bij justitie volgens mij. Want advocaten krijgen het gehele dossier in handen om hun clienten te verdedigen en justitie accepteert geen anonieme personen. Dus een advocaat krijgt personalia te zien van getuigen en dus kan zijn client ook precies zien wie, wat en waar.
  De enige manier om echt anoniem te blijven met je info is om dat nummer van meld misdaad anoniem te bellen en iets door te geven.

  Maar gewoon lekker binnen blijven en commentaar geven achter je computertje en de andere kant op kijken als er wat gebeurd. Zo help je elkaar echt en gaat de buurt en vooral op vooruit! Van die houding profiteren die gasten en voelen ze zich alleen maar sterker. Laatst vertelde een politieman dat er maar één auto reed van politie Schalkwijk, waar Oost ook onder valt, in de avond. Dus dan vind ik het niet raar dat ze niet steeds naar alle meldingen kunnen rijden. Lang leve de politiek die elke keer meer blauw op straat beloofd!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.