Politie opzoek naar inbrekers van juwelier en twee woningen in Haarlem

Geschreven door de Redactie op donderdag 26 januari 2012

Haarlem – De politie is opzoek naar de inbrekers en/of getuigen van de inbraak bij een juwelier en twee woningen. De inbraak bij de juwelier aan de Gierstraat moet zijn gepleegd tussen woensdag- middag 17:00 en 02:00 uur in de nacht. Aangezien het rolluik is geforceerd en een etalageruit is vernield kan het zijn dat de inbraak is opgevallen bij mensen.

Een bewoner van een kamer in een huis aan de Grote Houtstraat trof woensdagavond om 21:50 uur plotseling een onbekende man in zijn huis. De bewoner heeft zich direct terug getrokken in zijn kamer en de politie gebeld. Agenten hebben het huis en de directe omgeving doorzocht, onder meer met behulp van een politiehond, maar hebben helaas geen verdachte aangetroffen. Na onderzoek bleek uit een andere kamer in het huis een laptop te zijn weggenomen.

In een hoekwoning aan de Frieda van Hasseltstraat is donderdagochtend geprobeerd in te breken. Hierbij is een kozijn opengebroken. De inbraak werd om 12:30 uur ontdekt, het is niet zeker dat een inbreker of de inbrekers daadwerkelijk in de woning zijn geweest.

Mensen die iets verdachts hebben gezien of gehoord en nog niet hebben gesproken met de politie worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844. Het kan ook zijn dat in de dagen ervoor al voorverkend is door de dader(s). Mensen die verdachte personen of situaties hebben waargenomen in de dagen voor deze inbraken worden ook verzocht te bellen.

Geen reacties mogelijk.