Politie doet onderzoek naar inbraken in twee woningen in dezelfde straat

Geschreven door de Redactie op donderdag 19 januari 2012

Haarlem – Donderdagavond rond 20:40 meldde een vrouw bij de politie dat er op dat moment werd ingebroken bij haar woning aan de Laan van Angers. De vrouw was met haar vijf kinderen in huis, toen ze een onbekend geluid hoorde. Dit geluid bleek te worden veroorzaakt doordat een onbekend gebleven man heel zachtjes probeerde een ruitje van de voordeur in te tikken.

De vrouw zag dat er in elk geval twee personen voor de deur stonden. Korte tijd voordat de vrouw het geluid hoorde was er eerst beneden bij de algemene voordeur aangebeld, de vrouw had echter niet opengedaan omdat zij geen bezoek verwachtte. Ook was er aangebeld bij de voordeur van de vrouw, zij had echter opnieuw niet opengedaan.

Toen de agenten aankwamen, zagen zij op de galerij drie jongemannen lopen, die er bij het zien van de politieagenten vandoor gingen. Twee van hen ontsnpaten via een wenteltrap, de andere sprong vanaf de eerste verdieping naar beneden en rende weg in de richting van de Bernstraat en Wenenstraat. Met behulp van een speurhond is naar de jongemannen gezocht in de omgeving, maar ze zijn helaas niet meer aangetroffen.

In dezelfde straat werd omstreeks 21:50 uur geconstateerd dat er daadwerkelijk was ingebroken in een appartement. Het ruitje naast de voordeur was vernield, waardoor toegang tot de woning werd verschaft. In de woning was het een ravage als gevolg van de inbraak.

De politie onderzoekt beide zaken en vraagt mensen die getuige zijn geweest contact op te nemen via 0900-8844. Ook als u verdachte personen of situaties ziet, wordt u verzocht te bellen met de politie in Haarlem, dit mag dan op 112.

 1. Mug
  20 januari 2012 op 11:40 | #1

  Sorry maar is ook niet zo moeilijk met die ruitjes!
  Is zo super dun glas dat tik je er zo uit!
  Maar eng hoor de gedachten je bent thuis met je kids en dan dat zoiets gebeurt :( nergens meer veilig zelfs als je thuis bent al niet meer!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Ad
  20 januari 2012 op 12:24 | #2

  Ach wat maakt het uit inbreken. Heb ervaring ermee. 2003 ingebroken, heel veel schade op veler gebied en daders bekende van politie , een Pool en een Nederlander. Daklozen. Wat zegt rechtbank Haarlem / Amsterdam?? Seponeren!!!! Zo zit het rechtsgestel in Nederland in elkaar.Als burger ben je helemaal niks.Maar vervelend ook voor de mensen hierboven omschreven.Sterkte kan ik alleen maar zeggen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. reactie
  20 januari 2012 op 19:29 | #3

  Denkt die mevrouw goed te doen en de sterke arm te bellen, lopen ze (politie) gelijk op het incident af (1e verd.) en ja wat krijg je dan; de mannen ontsnappen via een wenteltrap en 1 springt naar beneden.

  Snap ik het nou niet!!!!!
  Je zou toch zeggen, wacht ze op en neem zo,n melding serieus, ach ja misschien begrijp ik het niet.,.,

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. oh ja ??
  21 januari 2012 op 00:08 | #4

  En als je dan zo’n inbreker te pakken krijgt die met zijn handen aan jouw spullen hebt gezeten en hem een ram verkoopt dan ben jij de boosdoener, dan had je niet mogen slaan, LEVE DE NEDERLANDSE RECHTSTAAT !

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. creanel
  21 januari 2012 op 14:19 | #5

  Wanneer worden die straffen nu eens goed hoog
  Net wat je zegt Ad seponeren die handel
  Je word er zo moe van en ja eigen rechten spelen mag niet
  Dan word jij opgepakt hier worden de crimenelen beschermd ik heb zelf 9 overallen meegemaakt ik heb levenslang hoor en hun gaan weer fluiten verder met hun volgende klus

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. vissena
  22 januari 2012 op 11:16 | #6

  wat een helden zijn het bij een vrouw met kinderen.straat tuig is het

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. vissena
  22 januari 2012 op 11:18 | #7

  @reactie
  ik snap het ook niet

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. Ad
  22 januari 2012 op 17:22 | #8

  Creanel.

  Seponeren was JUIST FOUT bij mij!!!!.Op zo’n manier laten de ”rechters” het voor wat het is. De inbrekers wordt op ”handen” gedragen en het slachtoffer heeft het nakijken!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. creanel
  23 januari 2012 op 15:51 | #9

  hey Ad

  ja ik begreep wel maar ik zetten het verkeerd neer hahahah
  want dan komt er weer zoveel woede in me op en dan schrijf ik het niet goed op hier is het zo omdat ik verschillende keren voor de rechter heb gestaan
  ik word als crimeneel behandeld en de crimeneel was zo zielig
  ze krijgen hier gewoon niks als ze wat doen
  de slachtoffers krijgen levenslang want daar word verder niet naar omgekeken mijn leven is grotendeels verpest door dat tuig

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.