Dronken bromfietser aangehouden na korte achtervolging door politie

Geschreven door de Redactie op vrijdag 6 januari 2012

Haarlem – Politiemensen zagen vrijdagnacht op de Grote Markt met hoge snelheid een bromfietser rijden waarvan de passagier geen helm droeg. Toen zij de bestuurder in de Koningstraat een stopteken gaven, negeerde deze dit en een korte achtervolging ontstond. De bestuurder kon uiteindelijk op de Wagenweg langs de kant van de weg worden gezet.

De bestuurder bleek gedronken te hebben. Bij de 17-jarige Haarlemmer werd een alcoholpromillage van 0,73 geconstateerd. De jongen is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Gezien de leeftijd van de jongen werd zijn moeder in kennis gesteld van zijn aanhouding.

Zowel voor het rijden onder invloed, het negeren van een stopteken als het rijden over de Grote Markt kreeg de jongen bekeuringen.

Geen reacties mogelijk.