Snelle agenten zien woninginbrekers via de keukendeur weglopen

Geschreven door de Redactie op maandag 12 december 2011

Haarlem – Politiemensen stelden maandagmiddag direct een onderzoek in na de melding dat er werd ingebroken in een woning aan de Bernadottelaan. De agenten waren zo snel ter plaatse, dat ze de twee verdachten via de keukendeur zagen weglopen. Direct werd de achtervolging ingezet, de twee jongens probeerden over een hek te klimmen.

Direct kon een van de twee, een 17-jarige Haarlemmer worden aanhouden. De ander, een 16-jarige Haarlemmer werd in de directe omgeving aangehouden. De verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor. Gezien de leeftijd werden de ouders in kennis gesteld van de aanhouding van hun kroost.

Bij een van de verdachten werd een kleine hoeveelheid harddrugs aangetroffen tijdens het fouilleren, dit is in beslag genomen.

De politie onderzoekt of de verdachten mogelijk verantwoordelijk zijn voor meerdere woninginbraken.

 1. Gabriël
  13 december 2011 op 16:56 | #1

  “Bij een van de verdachten werd een kleine hoeveelheid harddrugs aangetroffen”, we hebben het hier over een 16/17 jarige….. en het enige wat ze doen is in beslag nemen???
  het is in mijn ogen een misdrijf om HARD-DRUGS op zak te hebben en zeker zo jong moet het bestraft worden!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Bjar
  13 december 2011 op 18:31 | #2

  Yep, het is aan justitie om te beslissen wat ermee gebeurd maar dan moet het wel inbeslag genomen worden toch? Maar het was gisteren gebeurd dus waarschijnlijk heeft justitie al besloten om ze weer de straat op te schoppen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Oh ja ?
  13 december 2011 op 18:33 | #3

  Twee snelle agenten……op zich al een unicum

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. bernard
  13 december 2011 op 19:53 | #4

  16 17 tjonge jonge + harddrugs en huisinbraak, HET KAN NIET GEKKER WORDENN

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Kees
  13 december 2011 op 19:57 | #5

  Fijn hoor, 16 en 17 jaar en dan zo op het criminele pad. Ook fijn dat ze harddrugs gebruiken, er zal flink aan die gasten gesleuteld moeten worden. Gelukkig zijn ze opgepakt, nu maar hopen dat de straf een juiste zal zijn.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. FRANS DE SPRINTER
  13 december 2011 op 22:00 | #6

  ga toch een baantje zoeken jongens pikken heeft echt geen zin, en dan nog stoer derover praten met je maatjes ik heb money gemaakt dit dat.. jaajaa stelletje CRIMINELEN zijn het

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Harold & Bobby
  13 december 2011 op 22:03 | #7

  Ga tog werken jongens:)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. ohmygohd
  14 december 2011 op 14:40 | #8

  Kees :
  Fijn hoor, 16 en 17 jaar en dan zo op het criminele pad. Ook fijn dat ze harddrugs gebruiken, er zal flink aan die gasten gesleuteld moeten worden. Gelukkig zijn ze opgepakt, nu maar hopen dat de straf een juiste zal zijn.

  Ik keur het ook niet goed wat ze doen maar wie zegt dat de harddrugs voor eigen gebruik is? ik woon zelf ook in Schalkwijk en weet dat er genoeg gedealt wordt. En werk zoeken is makkelijker gezegt als gedaan. Een inbraak neemt risico’s met zich mee maar je komt wel met veel meer thuis dan het lage minimumloon dat bijvoorbeeld de albert heijn je betaald.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. Roose
  14 december 2011 op 16:29 | #9

  Dus maw je keurt dit goed

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. peter
  14 december 2011 op 16:35 | #10

  wat een logica.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. Tribaltim86
  15 december 2011 op 11:17 | #11

  Met betrekking tot de harddrugs, zolang dit de hoeveelheid is voor eigen gebruik wordt je hier niet voor vervolgt en zal de harddrugs worden vernietigd. Jusitie kan bepalen om de jongens in vrijheid te stellen of om langer vast t houden. Dit gebeurd echter alleen als zij al documentatie hebben op strafrechtelijk gebied.
  Nu zullen zij zich waarschijnlijk binnenkort moeten verantwoorden voor hun daden bij de rechtbank.

  Echter als reactie op ohmygod: Dit slaat natuurlijk helemaal nergens op. Hoe zou jij het vinden dat er bij jou thuis ingebroken wordt, omdat iemand niet bij de albert heijn zou willen werken. Ik snap soieso niet wat daar mis mee is, want er is niet voor niets een minimumloon afgesproken. Hier zou iedereen rond moeten komen. Mocht dit niet het geval zijn eventueel doorleren en een ander beroep kiezen, waarbij je wel genoeg geld verdient.
  Blijkbaar heb jij geen besef wat je mensen aandoet, zodra je bij ze inbreekt…….
  Jammer dat dit soort opmerkingen gemaakt worden.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. George
  20 december 2011 op 12:37 | #12

  Tribaltim86 :

  Met betrekking tot de harddrugs, zolang dit de hoeveelheid is voor eigen gebruik wordt je hier niet voor vervolgt en zal de harddrugs worden vernietigd. Jusitie kan bepalen om de jongens in vrijheid te stellen of om langer vast t houden. Dit gebeurd echter alleen als zij al documentatie hebben op strafrechtelijk gebied.
  Nu zullen zij zich waarschijnlijk binnenkort moeten verantwoorden voor hun daden bij de rechtbank.

  Echter als reactie op ohmygod: Dit slaat natuurlijk helemaal nergens op. Hoe zou jij het vinden dat er bij jou thuis ingebroken wordt, omdat iemand niet bij de albert heijn zou willen werken. Ik snap soieso niet wat daar mis mee is, want er is niet voor niets een minimumloon afgesproken. Hier zou iedereen rond moeten komen. Mocht dit niet het geval zijn eventueel doorleren en een ander beroep kiezen, waarbij je wel genoeg geld verdient.
  Blijkbaar heb jij geen besef wat je mensen aandoet, zodra je bij ze inbreekt…….
  Jammer dat dit soort opmerkingen gemaakt worden.

  : Tribaltim86 waarschijnlijk heb jij nooit op die leeftijd behoefte gehad aan geld, waardoor je dus ook nooit hoefde te werken omdat alles mischien wel van mams en paps kwam. Ohmygod geef ik wel gelijk je kan 1 maand werken voor 3 euro per uur, 2 maanden werken en de 3de maand denk je wat the fuck is dit!!! en probeer je het op een andere manier… Dus moet het minimum loon hoger zijn mischien is dit een oplossing voor mensen die zich druk maken om rond te komen omdat er elke maand verzekeringskosten, wegenbelasting, gas, water, huur, electra abbonementskosten alles betaald moeten worden… en dan krijg je straks in 2012 nog die achtelijke bedragen van de justitie HOLLAND wordt een hel!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 13. Bjar
  20 december 2011 op 18:30 | #13

  Damn…. dus George is van mening dat als je niet genoeg verdient je dan maar op het criminele pad moet gaan om meer geld te maken (om in het Schalkwijkse taaltje te blijven).
  Dan hoop ik toch zo dat hij een keer helemaal leeggeroofd wordt van zijn spullen. Want volgens mij is het nog steeds zo dat als je geen baan hebt met een dusdanig inkomen dat je royaal kan leven ook niet zoveel geld moet en dus kan uitgeven.

  Wegenbelasting? Als je niet genoeg verdient heb je geen auto en dus geen kosten daaraan. Abonnementen? Zijn ook keuzes, als je geen geld hebt moet je ze niet afsluiten.

  Mensen die denk zoals jij maken er (om in jouw woorden te blijven) een hel van!
  Get a life!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.