Nepbezorger probeert geld op te halen met valse nieuwjaarskaartjes

Geschreven door de Redactie op maandag 19 december 2011

Haarlem – De politie is op zoek naar een nog onbekende man die zich heeft uitgegeven als krantenbezorger van het Haarlems Weekblad. De man heeft bij in ieder geval een paar woningen in Spaarne-Oost aangebeld, waarna hij geld van lezers ontvangen heeft. Dit heeft vermoedelijk plaatsgevonden in de avonduren van 15 en 16 december.

De echte bezorger kwam hier achter toen hij zijn nieuwjaarskaartjes bij de lezers ging langsbrengen. Van de nepbezorger is bekend dat het om een onverzorgde blanke man van rond de 45 jaar gaat.

De politie verzoekt mensen om, indien zij krantenbezorgers met een nieuwjaarswens aan de deur krijgen, te vragen naar een bewijs om aan te tonen dat zij werkelijk de bezorger zijn. Wanneer mensen het niet vertrouwen kunnen zij 0900-8844 of 112 bellen.

Mensen die meer informatie hebben over de nepbezorger, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem via het telefoonnummer 0900-8844.

 1. Daniël
  19 december 2011 op 17:41 | #1

  Een bewijs om daadwerkelijk aan te tonen dat je de bezorger bent is er niet echt, aangezien je voor weekbladen en reclames niet iets zoals een ID krijgt.

  In mijn tijd moest je het voornamelijk hebben van je contact met de “klanten”, waardoor je voor hen een “bekend gezicht” werd en dit soort geintjes snel werden aangepakt. Of zorgen voor een bewijsbrief bij je werkgever :).

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. hoi!!!
  19 december 2011 op 18:46 | #2

  @Daniël
  ik heb ongeveer 2 jaar voor zo’n blaadje gelopen en ik kreeg (om dit soort dingen te voorkomen) een “ID-kaart” van de uitgever. Hierop stond in welke wijk ik liep en mijn naam en dat is “de echte bezorger” was.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Daniël
  19 december 2011 op 19:26 | #3

  Toen ik kranten liep waren dit soort geintjes niet in trek, nu moet ik ook zeggen dat Noordwijk heel anders is dan Haarlem :-).

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. bert
  20 december 2011 op 13:02 | #4

  Ook handig is alle reeds ontvangen kaartjes bij de hand te houden en zodra er weer iemand aan je deur staat even te kijken of zo’n zelfde kaartje al heb en zo ja dan stuur je persoon gewoon weer weg

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Nick
  22 december 2011 op 06:21 | #5

  PRETTIGE KERSTDAGEN GEWENST !!
  Nee niet de nepbezorger maar alle mensen en redactie die hier op deze site dagelijks te vinden zijn !!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. hoi!!!
  22 december 2011 op 19:15 | #6

  @bert
  veel (vooral oudere) mensen doen dat ook al, die hebben ergens in de gang bij de deur allemaal van die kaartjes liggen

  @Nick
  Jij ook!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.