Leidsevaart in Haarlem afgezet vanwege gesprongen waterleiding

Geschreven door de Redactie op woensdag 7 december 2011

Haarlem – Woensdagmiddag is omstreeks 12:30 uur in Haarlem een waterleiding gesprongen ter hoogte van de kruising Leidsevaart – Pijlslaan. De brandweer kwam ter plekke om de situatie te bekijken. Een waterbedrijf heeft in de loop van de middag de waterleiding afgesloten. Door het vele water is een deel van de weg verzakt. Er is in beide richtingen geen verkeer mogelijk.

De verwachting is dat het herstel minimaal een week zal kunnen gaan duren en dat er in de tussentijd geen verkeer langs het kruispunt kan. De oorzaak van het defect aan de waterleiding is nog onbekend. Waternet doet onderzoek en de voorbereidingen voor herstel zijn aangevangen. Er worden verkeersregelaars ingezet om vandaag het verkeer om te leiden.

Vanwege verzakkingsgevaar moet het hele kruispunt waarschijnlijk hersteld worden. Dit zal naar verwachting minimaal een week in beslag gaan nemen.

Fotografie: Robert Hooiveld & Michel van Bergen

 1. Bergje
  8 december 2011 op 11:00 | #1

  Het is natuurlijk altijd goed dat voor deze werkzaamheden de weg wordt afgezet. Een opmerking: waarom wordt het verkeer niet eerder omgeleid via de Munterslaan of eerder. Nu moeten ze keren bij het connexxionterrein. Via de Munterslaan of al eerder bij de Volvo heeft het verkeer alle mogelijkheden om zijn weg te vervolgen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. poe poe
  8 december 2011 op 13:18 | #2

  Nog een geluk dat het niet vriest

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Bergje
  9 december 2011 op 17:32 | #3

  Nou poe poe, dat is trouwens wel een heel mooi gezicht hoor zo,n bevroren straal.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Bergje
  16 december 2011 op 10:36 | #4

  Jammer dat de auto’s vanuit de Munterslaan richting Leidsevaart zonder waarschuwingsborden links af gaan en verderop alsnog moeten omkeren. Vooral vrachtverkeer.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.