24 Bestuurders aangehouden dit weekend wegens rijden onder invloed

Geschreven door de Redactie op zondag 18 december 2011

Haarlem – De politie in Haarlem heeft vrijdagavond en in de nacht van vrijdag op zaterdag op drie locaties in totaal 965 blaastesten afgenomen bij bestuurders. De controles vonden plaats op de Vergierdeweg, de Verspronckweg en op het Frans Halsplein. Een 19-jarige Haarlemmer reed vrijdagavond als bestuurder van een lesauto in een alcoholfuik op de Verspronckweg.

De leerling, die reed onder toezicht van zijn rij-instructeur, bleek onder invloed van alcohol te verkeren en hij werd door de politie aangehouden. De Haarlemmer werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse, waaruit bleek dat hij ruim 3x de maximale limiet had overschreden voor een beginnend bestuurder.

De instructeur verklaarde op het politiebureau dat hij alcohol had geroken bij zijn leerling, en dat hij aan hem had gevraagd of hij had gedronken. Hierop had de 19-jarige Haarlemmer ontkennend geantwoord. Tegen de Haarlemmer is proces verbaal opgemaakt.

Van de overige drankrijders werd het merendeel aangehouden op het Frans Halsplein: zo ook een 42-jarige man uit Bennebroek, die al 4x eerder onder invloed van alcohol was aangehouden.

Een 50-jarige Haarlemse automobilist trok de aandacht van de politie, toen hij de Prins Bernhardlaan opreed rond 22:00 uur en hierbij de bocht nogal ruim nam. De Haarlemmer werd staande gehouden en de politie nam bij hem een blaastest af. Hieruit bleek dat hij een behoorlijke slok op had. De man werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalysetest: hieruit bleek dat hij 2x de maximale limiet blies.

In totaal werden 24 drankrijders aangehouden. Tegen alle drankrijders is proces verbaal opgemaakt: sommige drankrijders raakten direct hun rijbewijs kwijt, omdat zij ernstig onder invloed van alcohol verkeerden.

 1. Guus
  18 december 2011 op 12:17 | #1

  En nu maar open dat de rechter een slechte bui heeft als deze zaken voor komen!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Kees
  18 december 2011 op 12:31 | #2

  Goede actie, gezien de toenemende drukte in het verkeer kan drinken onder invloed niet meer toegestaan worden. Heb je toch teveel op en wordt je gesnapt dan kunnen de kosten tegenwoordig goed oplopen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Mike
  20 december 2011 op 18:35 | #3

  Hoe zit het eigenlijk met die jongen in de lesauto?
  Als je als beginnend bestuurder teveel op heb kan je je rijbewijs inleveren.
  Krijgt hij dan een aantal maanden een verbod om auto lessen te volgen?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.