Vloeibare stikstof ontsnapt uit tank aan de Bingerweg in de Waarderpolder

Geschreven door Rowin van Diest op zondag 20 november 2011

Haarlem – Zondagmiddag om even over half twee werd door de politie de hulp ingeroepen van de brandweer. Een beveiligingsbedrijf had aan de Bingerweg een lekkende tank vloeibare stikstof ontdekt waarop zij de politie waarschuwde. De politie kwam ter plaatse en vroeg vervolgens om de hulp van de brandweer.

Omdat de stikstoftank al geruime tijd lekte had er zich al een flinke ijslaag aan de onderkant van de tank gevormd. Terwijl de brandweer onderzoek deed of de tank zo kon blijven staan werd er door de politie geprobeerd contact te krijgen met het bedrijf.

Na enige tijd werd duidelijk dat het om een overdrukventiel ging en gezien er verder geen gevaar bleek te zijn voor de omgeving konden de hulpdiensten weer terugkeren.

Fotografie: Rowin van Diest

Geen reacties mogelijk.