Tientallen bekeuringen bij roodlichtcontroles op de Parklaan in Haarlem

Geschreven door de Redactie op woensdag 30 november 2011

De politie heeft tijdens roodlichtcontroles op de kruisingen Jansweg/ Parklaan en de Kruisweg/Parklaan binnen ruim anderhalf uur tijd 56 bekeuringen uitgeschreven op woensdagochtend. De opzet was om de verkeersveiligheid te verhogen op de kruisingen. Daarom werden fietsers en automobilisten gecontroleerd op het rijden door rood op beide kruisingen.

De bedoeling was ook om fietsers te controleren op het voeren van fietsverlichting. Aan de controles voor fietsverlichting kwam de politie echter nauwelijks toe (2 bekeuringen werden hiervoor uitgeschreven), omdat zij hun handen vol hadden aan het bekeuren van maar liefst 52 fietsers en 2 automobilisten die vaak roekeloos door het rode licht heen reden.

Heel opmerkelijk was dat opvallend veel fietsers kennelijk niet erg geïnteresseerd waren in hun eigen veiligheid: zij reden zonder te kijken, hard fietsend, door het rode verkeerslicht de kruising op, waar alweer snelverkeer reed…

De politie was hierbij getuige van diverse verkeersgevaarlijke situaties en heeft niet eens alle fietsers die door rood reden aan de kant kunnen zetten, vanwege het grote aanbod van roodlichtovertreders.

 1. Apocalypse
  1 december 2011 op 22:36 | #1

  Ja, grappig dat ja. Staat er 1 agent in n portiekje met zn portofoon. Ik heb daar ook n bekeuring gehad voor door rood fietsen, en eerlijk is eerlijk dat was ook zo. Wat ik alleen raar vind is op t moment dat ik de bekeuring krijg er een moeder ook wordt staande gehouden en daar gewoon tegen gezegt wordt dat t bij een waarschuwing blijft!! Das leuk als je n prent van 50,- euri krijgt !! Ik gun niemand een bon maar had mij dan ook een waarschuwing gegeven.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. stefan
  2 december 2011 op 09:12 | #2

  je kan niet altijd 6 gooien Apocalypse

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. rood
  3 december 2011 op 00:48 | #3

  Als automobilist kom ik vaak fietsers tegen die nog even door rood voorlangs gaan. Die mensen staan er niet bij stil wat voor reaktie dat bij de automobilist veroorzaakt. Daarbij…stèl dat je die fietser raakt en deze raakt (zwaar) gewond ? Dan is de fietser het haasje maar de automobilist raakt dit beeld nooit meer kwijt !! Het rode licht is er niet voor niets !!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Simpel
  3 december 2011 op 10:04 | #4

  Als automobilist en fietser zit ik er tegenwoordig simpel in. Als ik als automobilist in het donker een fietser zonder licht aanrijd of iemand die door rood rijdt (fietser of automobilist) dan is dat pech voor de ander. We kennen allemaal de regels en als je ervoor kiest om risico’s te nemen dan moet je ook bereid zijn de gevolgen te aanvaarden.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Nick
  3 december 2011 op 11:26 | #5

  @ rood

  En als je de fietser raakt die door rood licht rijd, zijn wij als automobilist ook nog verantwoordelijk voor alle gevolgen als jij als chauffeur niet kan aantonen of de fietser door rood is gegaan. Dat is sinds die nieuwe wet bijna onmogelijk geworden. Fietsers mogen niet alles maar ze doen het wel, en als automobilist moet jij je onschuld maar zien te bewijzen.
  Wel even goed zo’n actie van de Politie, zouden ze vaker moeten gaan doen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. rood
  3 december 2011 op 19:07 | #6

  @Nick
  Ik weet ’t en dat maakt het nog zuurder als het je overkomt.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.