Lekkende vrachtwachten zorgt voor verkeersopstopping bij Staten Bolwerk

Geschreven door de Redactie op dinsdag 1 november 2011

Haarlem – Een vrachtwagen heeft voor veel overlast in de ochtendspits gezorgd. De bestuurder wilde rond acht uur met zijn vrachtwagen de Kinderhuissingel opdraaien toen hij op het bord zag te hoog te zijn voor het spoorviaduct. De man besloot zijn combinatie in zijn achteruit te zetten en raakte daarbij een verkeerspaaltje op de vluchtheuvel bij het Staten Bolwerk.

De dieseltank van de wagen raakte hierbij lek waarna de bestuurder zijn wagen iets verder voor het viaduct stilzette om niet helemaal op het kruispunt stil te staan. De brandweer kwam ter plaatse om het lek tijdelijk te dichten waarna met speciaal oplosmiddel een deel van de diesel werd weggehaald.

Door de vele diesel op het wegdek was er slechts een baan beschikbaar op de Verspronckweg / Stagen Bolwerk waardoor de politie het verkeer heeft geregeld. Hierdoor ontstond er wel veel oponthoud. De gemeente zal het wegdek later in de ochtend reinigen.

Fotografie: Michel van Bergen

Geen reacties mogelijk.