Twee verdachten aangehouden na mishandeling bij café Botermarkt

Geschreven door de Redactie op maandag 10 oktober 2011

Haarlem – De politie heeft maandagavond, na een mishandeling bij een café aan de Botermarkt, twee verdachten aangehouden. Omstreeks 19:30 uur reageerden politiemensen op de melding dat er een onenigheid was. Daar aangekomen troffen de agenten een man en een vrouw in de Gasthuisstraat aan, die flink stampij stonden te maken.

Het tweetal bleek vlak daarvoor in het café geweest te zijn, waar de man claimde geld in de sigarettenautomaat te hebben gegooid, maar geen sigaretten gekregen te hebben. De man werd agressief naar de uitbater maar ook naar gasten in de gelegenheid en gooide onder meer met glazen. De 35-jarige Haarlemse verdachte werd door meerdere mensen de zaak uitgewerkt, waarna hij een asbak pakte van het terras en deze door de ruit gooide. Ook heeft de man een medewerkster geslagen.

Tegenover de politieagenten waren de twee beledigend, een agent werd bespuugd en beiden discrimineerden. De man en de vrouw, een 27-jarige Haarlemse, zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau, waar ze zijn ingesloten voor verhoor.

Fotografie: Rowin van Diest

Geen reacties mogelijk.