Persoon overleden na aanrijding met trein bij Westergracht

Geschreven door de Redactie op dinsdag 11 oktober 2011

Haarlem – Bij een aanrijding tussen een trein en een persoon op de Westergracht is dinsdagmiddag een persoon overleden. Om even voor half vier reed de trein vanuit Heemstede richting Haarlem Station toen het mis ging. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter rukten direct met groot materiaal uit om hulp te verlenen.

Bij aankomst van de hulpdiensten was het slachtoffer al overleden. Politieagenten hebben getuigen die het hebben zien gebeuren opgevangen.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. stephanie
  11 oktober 2011 op 17:48 | #1

  ik hoorde inderdaad zo veel sirenes in 1 keer dat ik dacht wow zal der gebeurd zijn en nu lees ik dit
  erg naar voor de treinbestuurder die heeft de schik van ze leven gehad, en las op een andere site dat het waarschijnlijk ging om zelfmoord..
  sterkte voor de mensen die dit van dichtbij hebben gezien dat zijn naare dingen die je bij blijven

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. belinda
  11 oktober 2011 op 20:30 | #2

  wat er bij deze wil ik graag de familie/vrienden en de Treinmachinist heel veel sterkte toewensen. xxxx

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Lisa
  11 oktober 2011 op 21:28 | #3

  Ik reed rond dat tijdstip ook daar. Hoorde van een afstand de trein toeteren en daarna heel hard remmen. Toen dacht ik al van wat is er aan de hand?
  Daarna moest ik de overgang nog oversteken. Er stonden wat mensen bij elkaar, en ook gingen de spoorbomen weer naar beneden tot de helft en meteen weer omhoog. Er werd mij verzocht gewoon door te rijden en niet te blijven staan, er stonden al een aantal mensen die het gezien hadden.
  natuurlijk kijk je wel wat er is gebeurd, Je zag de trein stilstaan, en iets voor de trein (aan de achterkant dus) zag je de man liggen, dat was best heftig om te zien. Ik reed verder, en toen ik trillend de randweg overstak, kwamen er al een ambulance en een politie motor en een brandweer wagen aan. Er was dus hulp onderweg.

  Veel sterkte aan de nabestaande van de man en ook veel sterkte aan het personeel, en de mensen in de betreffende trein.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Melih
  12 oktober 2011 op 00:13 | #4

  VEEL STERKTE AAN DE FAMILIE VAN DEZE PERSOON!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. Chunyin Lai
  12 oktober 2011 op 08:20 | #5

  Wat is er precies gebeurt ?
  Is een persoon op het rails gaan lopen, auto vast tussen de slachtbomen ?
  Ik zou graag willen weten wat er precies is gebeurt…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Ares
  12 oktober 2011 op 09:20 | #6

  Wat vreselijk! ik wens de nabestaanden van de overledene veel sterkte toe.
  En natuurlijk veel sterkte toegewenst voor de machinist, overige treinpersoneel.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. Jorfa
  12 oktober 2011 op 11:50 | #7

  Ik lees van alles en nog wat,over hoe het gebeurd is,was die met de auto,Ik was in de omgeving en heb alles gehoord,en misschien komen er nog meer op en aan merkingen maar ik lees nergens en ook niet tussen de regels door,waarom die persoon het tijdelijke voor het eeuwige heb gekozen,het geestelijke nood moet wel erg hoog hebben gezeten om zo stap te nemen!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. Taalpurist
  12 oktober 2011 op 13:15 | #8

  Een dag eerder reed ik over de Leidsevaart toen er van alle kanten politie met loeiende sirenes voorbij kwam zeilen. Uit nieuwsgierigheid ben ik gaan kijken waar ze naar toe reden en ze stonden bij de spoorwegovergang bij de Westergracht/De Ruijterweg, toen ik ze iemand zag begeleiden vanaf het spoor naar een politiewagen. Mogelijk is dit dezelfde man geweest, die ze dus een dag eerder nog bij het spoor hebben weggehaald…..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 9. Bianca
  12 oktober 2011 op 13:19 | #9

  het is verschrikkelijk! voor de nabestaanden en voor de machinist. Maar wat met de mensen die het hebben zien gebeuren? en de kinderen die voor de spoorbomen stonden en het hebben gezien? zij zijn naar huis gegaan van de schrik nadat zij eerst in de armen van mijn vader hebben staan gillen en huilen en voordat de hulpdiensten er waren? ook die mensen wens ik veel sterkte toe bij het verwerken.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 10. naamloos
  12 oktober 2011 op 17:06 | #10

  ik fietste zo rond half 4 over het spoor. er kwam allemaal politie, ambulance en brandweer aangesneld. Ik dacht al wow dat moet best erg zijn, toen stopte ze op het spoor. Ik keek naar rechts en zag daar het lichaam liggen. Helemaal verampeneert door de trein. Ik heb daar tot half zes gestaan en gezien hoe ze het lichaam hebben opgeruimd. er was inderdaad twee dagen geleden al een man weggehaald van het spoor, het was dezelfde man. Hij had zelfmoord gepleegd hoorde ik. Er zijn twee volwassenen die het hebben gezien, dus gelukkig geen kinderen. iedereen was geschokt maar er werd niet paniekerig geschreeuwd of gehuild.
  Ik wens de nabestaanden en de machinist heel veel sterkte toe, dit is iets wat je nooit vergeet als machinist.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 11. ikke
  12 oktober 2011 op 17:30 | #11

  Ik stel het heel erg opprijs om te lezen dat iedereen zo een meedeleven heeft met omstanders en de machinist. Mijn medeleven gaat ook uit naar de hulpverlening. Dit zijn wel de mensen die de “rommel” mogen/moeten opruimen. Zij zullen dit ook nooit vergeten!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 12. hoi!!!
  12 oktober 2011 op 18:06 | #12

  @ikke
  Inderdaad, ook de hulpverleners die naar dit ongeval toe gesnelt zijn wens ik heel erg veel sterkte de komende tijden met het verwerken van deze vreselijke gebeurtenis. Ook de nabestaande, getuige en machinist wens ik erg veel sterkte!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 13. Hans
  12 oktober 2011 op 20:02 | #13

  een reactie op naamloos er zijn wel degelijk kinderen getuige geweest bij dit drama
  evenals meer volwassenen deze kinderen welke vreselijk te keer gingen werden door
  enkele mensen uit het cafe wegestuurd en zij zijn huilend vertrokken dit zijn de echte getuigen en niet de mensen die later aankomen en denken het gezien te hebben
  ik zelf was ook getuige en wil zoiets nooit meer mee maken ik stond namelijk naast deze kinderen ik wens iedereen heel veel sterkte

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 14. Lars
  12 oktober 2011 op 21:29 | #14

  Ik zat in de trein toen het gebeurde… De persoon schijnt nog een keer van het spoor af zijn gestapt, en uiteindelijk toch weer het spoor op gestapt :(
  Hoorde getoeterd, de trein begon heel hard te remmen, daarna een doffe klap, en gekraak, politie was snel ter plaatse, en in de trein werden we goed begeleid, bij uitstappen van de trein op station Haarlem was er ook iemand die ons op ving indien nodig!
  Ik vind de manier dat wij als reizigers te woord zijn gestaan, en hoe rustig het personeel ons geholpen heeft heel goed! En wil de NS hiervoor ook een complimentje geven in deze dagen! Daarbij hoop ik dat de machinist deze klap snel te boven komt!
  Gr.
  Lars

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 15. LisaWesseling
  15 oktober 2011 op 00:16 | #15

  ik heb gezien hoe die vent er bij lag.
  ik woon zelf een straat achter het spoor.
  dus ik was er vrij wel snel bij.
  iedereen die ik ken ging er later bij staan en maakte er grappen over.
  ik vond het heel respectloos.
  gr LW

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.