Mendelcollege in Haarlem ontruimd na brandmelding

Geschreven door de Redactie op vrijdag 28 oktober 2011

Haarlem – Het Mendelcollege aan de Pim Mullierlaan in Haarlem Noord is vrijdagochtend korte tijd ontruimd geweest. Door vermoedelijk een computerstoring kwam de melding dat er brand in de school zou woeden.

Volgens rector Nijdeken bestond al het vermoeden dat het om een storing zou gaan maar is er wel tot ontruiming overgegaan en de brandweer opgeroepen. Alle leerlingen stonden binnen korte tijd voor de school terwijl de brandweer terplaatse kwam om de boel te controleren.

Volgens rector Nijdeken wordt er regelmatig op dit soort situaties geoefend en kan dit als een extra oefening worden gezien. Na ongeveer 20 minuten was duidelijk dat het echt een storing betrof en konden de leerlingen weer terug de school in om hun lessen te vervolgen.

Fotografie: Michel van Bergen

Geen reacties mogelijk.