Haarlemmer(20) beroofd door drie onbekend gebleven mannen

Geschreven door de Redactie op woensdag 26 oktober 2011

Haarlem – De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een beroving dinsdagnacht tussen 01:45 en 02:00 uur. Het 20-jarige Haarlemse slachtoffer liep op het Korte Spaarne toen hij werd tegengehouden door drie jongemannen. De Haarlemmer moest meelopen met het drietal en in de Spaarnwouderstraat hebben ze hem beroofd van onder meer een iPhone.

Vervolgens gooide een van de drie een autoruit in, waarna ze er vandoor gingen. Agenten zijn direct na de melding met meerdere eenheden in de buurt gaan zoeken naar het drietal en troffen drie jongens die aan het signalement voldeden aan in de Beresteynstraat/Teylerstraat.

De drie gingen er bij het zien van de politie vandoor. Twee van hen zijn in de richting van de Zuidpoldersestraat, een derde is een binnentuin van een wooncomplex aan de Amsterdamsevaart ingerend.

Hier is onder meer met een politiehond gezocht naar hem, maar hij werd niet aangetroffen. Wel werd de gestolen iPhone gevonden, deze is retour gegaan naar de Haarlemmer.
Er is een summier signalement bekend van de drie berovers:

Dader 1
Tussen de 14 en 17 jaar
1.65-1.70 m lang
Licht getint
Smal postuur
Gemillimeterd zwart haar
Trainingsbroek

Dader 2
Tussen de 17 en 19 jaar
1.70 – 1.75 m lang
Iets langer zwart haar
Dikke wenkbrauwen
Normaal postuur
Donkere kleding

Dader 3
Tussen de 17 en 20 jaar
1.80 en 1.85 m lang
Gemillimeterd zwart haar
Rond hoofd
Slank postuur
Licht gekleurd jasje
Handtas

De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van het incident of mogelijk weten waar de drie op dit moment verblijven. Mensen kunnen contact opnemen met de politie in Haarlem, via 0900-8844.

 1. Kees
  26 oktober 2011 op 17:56 | #1

  Jammer dat ze deze lafferikken niet meteen opgepakt hebben, maar met een beetje recherchewerk moeten ze toch wel gepakt gaan worden. Het zal je maar gebeuren zo’n beroving.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. R.v.Haarlem
  26 oktober 2011 op 18:11 | #2

  Ik ben het helemaal met je eens Kees, dit soort “helden” durven alleen maar dit soort dingen te doen als ze met meerdere zijn, als ze alleen zijn dan durven ze niet, ik hoop dat het slachtoffer een beetje van de schrik bekomen is

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.