Laaghangende zon mogelijke oorzaak van aanrijding scootmobiel en auto

Geschreven door de Redactie op vrijdag 23 september 2011

Haarlem – Op de rotonde van het Californieplein vond vrijdagochtend een aanrijding plaats tussen een auto en een scootmobiel. De 64-jarige Haarlemmer reed vanaf de Stresemannlaan de rotonde op en werd door een auto, bestuurd door een 65-jarige Haarlemmer aangereden. Mogelijke oorzaak van de aanrijding was de laaghangende zon.

De 64-jarige Haarlemmer was als gevolg van de aanrijding uit de scootmobiel gevallen. Ambulancepersoneel heeft de man ter plekke behandeld, hij is ter controle vervoerd naar een ziekenhuis.

 1. Marco
  24 september 2011 op 09:25 | #1

  Of het nu de zon is geweest of niet.
  Feit is gewoon dat die “rotonde” die naam niet eens mag dragen.
  daar komt bij dat een heleboel verkeersdeelnemers die roronde niet eens als zodanig herkennen (bewust danwel onbewust).
  En dan ook nog, er zijn nog steeds een heleboel verkeersdeelnemers die op de een of andere manier niet willen weten dat wanneer je die “rotonde” op wil rijden, dat het verkeer wat er al reeds op rijdt dan toch echt voorrang heeft.

  En dan nog dit: Elke rotonde danwel verkeersplein in Nederland dient men linksom te rijden (hiermee bedoel ik tegen de klok in).
  En dus niet zoals de bij betreffende rotonde aan het Californieplein regelmatig gebeurt, gewoon lekker schuin en vooral met veel snelheid er overheen racen.
  Dit kan gezien worden als een gevalletje artikel 5 (het kapstokje van Koos Spee) met het gevolg dat het rijbewijs ingevorderd zou kunnen worden en dat men aangemeld zou kunnen worden voor een EMG cursus. (tevens erg duur!!)

  Hoop echter wel dat de man het inmiddels goed maakt, en niet al teveel hinder ondervind van dit ongeval.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. stephanie
  26 september 2011 op 22:48 | #2

  ja die rotonde is indd een kl*te rotonde niet goed aangegeven .. mensen rijden der overheen inplaast van der omheen.
  en als je dan netjes der omheen rijd word je bijna aangerden door iemand die gewoon tegen de richting in komt aanzetten eenige wat ze veranderd hebben is dat ze het roder hebben gemaakt dacht ik dacht ow valt lekker op maar helaas :(

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Marco
  27 september 2011 op 09:27 | #3

  En wat ik nog het ergste vind van dat rode ding op de weg (wat dus een soort van rotonde moet voorstellen) is wel dat zelfs de bussen (best wel veel daar) er dus ook gewoon schuin overheen rijden.
  En dan moet je voor de gein eens opletten hoe onze mannen in het blauw (juist de politie) deze “rotonde” nemen.
  Juist gewoon SCHUIN eroverheen, en dan ZONDER bijzondere signalen! Dus geen zwaailicht en/of sirene!
  En ik maar denken dat juist dat soort instanties het goede voorbeeld horen te geven.
  Ik weet ook dat dat soort diensten een flink aantal vrijstellingen heeft, maar die treden alleen in werking wanneer er signalen gevoerd worden!

  Dus een oproep voor oom en tante agent: Geef zelf ook het goede voorbeeld!
  Dit geld ook voor de heren en dames chauffeur!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. pietertje
  28 september 2011 op 01:40 | #4

  Die ingekleurde rotonde is een nutteloos ding. Een rotonde werkt alleen maar goed als hij een flinke diameter heeft (minimaal 30 meter). Zelf moet ik er met mijn auto zonder stuurbekrachtiging ook diagonaal overheen. De krachten om dit maffe rotondetje volgens de regels te rijden, zijn niet op te brengen; dan eindig ik na een kwart rotonde met mijn wielen tegen de stoep, moet een stuk achteruitrijden, weer aan het stuur zwengelen en hopen dat ik het dan haal. Het verkeer staat dan inmiddels muurvast en de andere weggebruikers ergeren zich groen, geel en paars aan mij, dus dat doen we maar niet. Deze rotonde is echt bedacht, door iemand, die nog nooit in een auto heeft gereden. Gauw weghalen dat ding; zet er maar stoplichten neer, als het niet anders kan. Omdat het ding veel te klein is, sta je nu ook altijd te wachten.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.