Haarlemmer krijgt drie bekeuringen na rijden op onverzekerde snorfiets

Geschreven door de Redactie op maandag 19 september 2011

Haarlem – De politie zag op de Steenbokstraat rond 09:10 uur een man rijden op een snorfiets, waarvan het kentekenplaatje ontbrak. De politie ging achter de man aan en zette hem in de Pleiadenstraat aan de kant. De snorfiets bleek onverzekerd en de man, een 38-jarige Haarlemmer, bleek niet in bezit van een rijbewijs. De politie nam de Haarlemmer mee en nam de snorfiets in beslag.

De politie heeft drie bekeuringen voor hem uitgeschreven: voor het rijden zonder verzekering, voor het rijden zonder rijbewijs en voor het rijden zonder kentekenplaat. De Haarlemmer deed vrijwillig afstand van de snorfiets en de politie onderzoekt of de snorfiets van diefstal afkomstig is.

Op het politiebureau bleek dat de Haarlemmer nog een openstaande boete had van bijna €900,-. Hij kon dit bedrag niet betalen en is ingesloten.

 1. Nick
  22 september 2011 op 17:04 | #1

  Hij kon de €. 900,00 niet betalen, de 3 nieuwe bekeuringen zal hij dus ook niet betalen.
  Geen geld voor een rijbewijs of een verzekering, dat zegt al voldoende !

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Marco
  24 september 2011 op 09:37 | #2

  Ik vind het niet zo raar dat de man niet kon betalen.
  In de tijd van de gulden kostte een rood licht bijvoorbeeld Fl. 170,- , tegenwoordig kost het meen ik al € 186,- (incl. 6 euro administartiekosten)
  Reken dat eens om naar de gulden (nemen we even fl 2,20371 ) is dus FL 409,89 (afgerond op twee cijfers).
  Dus dat zegt genoeg.

  Neemt aan de andere kant niet weg dat wanneer je een snorfiets kunt kopen (laten we zeggen +/- € 750,-) had je ook eerst die boete kunnen betalen, tenminste een groot deel hiervan.

  En stel nou eens dat je een aanrijding had gehad met de persoon in kwestie, waarbij het duidelijk en overtuigend bewezen is dat het zijn fout was.
  Dan kan je mooi fluiten naar je centen. (dan heb ik het nog over bijvoorbeeld je auto.)
  Wat als hij je zoontje of dochtertje had aangereden………………

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.