Auto vol met gestolen goederen betrokken bij botsing op Europaweg

Geschreven door Michel van Bergen op woensdag 28 september 2011

Haarlem – Na een verkeersongeval op de Europaweg in Haarlem zijn woensdag aan het einde van de ochtend twee personen aangehouden. Rond half twaalf reed de bestuurder van deze wagen, een 27-jarige Litouwer, op de Europaweg in noordelijke richting toen deze op het kruispunt met de ItaliĆ«laan met hoge snelheid door rood licht reed en een andere auto raakte die afsloeg.

De brandweer heeft het dak van de wagen moeten knippen om de 38-jarige automobilist uit Hillegom veilig uit zijn wagen te kunnen bevrijden. De twee inzittenden van de andere wagen raakte bij het ongeval niet gewond, wel zijn deze twee mannen aangehouden omdat er gestolen goederen in hun wagen lag. De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie is een uitgebreid onderzoek gestart om de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen.

Een woordvoerster van de Politie Kennemerland kon woensdag aan het begin van de middag nog geen nadere details omtrent de aanrijding geven. Het kruispunt Europaweg / Italiƫlaan is lange tijd afgesloten geweest.

Fotografie: Michel van Bergen

 1. Marco
  29 september 2011 op 09:24 | #1

  Zo zie je maar weer, gestolen goed gedijt niet!
  Is het niet rechtstreeks dan maar via een andere manier.
  Hoop alleen dat de bestuurder van het opengeknipte voertuig niet (ernstig) gewond was/is.
  Want dat wordt helaas niet vermeld in het stukje.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.