Bestuurder slaat op de vlucht na achtervolging door politie

Geschreven door de Redactie op zaterdag 6 augustus 2011

Haarlem – Tijdens surveillance zag een agent op de A200 vanaf het Rotterpolderplein een auto met hoge snelheid rijden. De agent wilde de auto aan de kant zetten maar deze negeerde het stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor. Er werd een achtervolging ingezet over de A200 richting Haarlem. Bij de wegwerkzaamheden nam de bestuurder de vluchtstrook.

Hij kwam daardoor rechts van de betonnen constructie te rijden. Hij heeft hier flinke schade aan de auto opgelopen. De bestuurder reed vervolgens achteruit en reed met volle vaart op de politieauto af. Een aanrijding kon worden voorkomen. De bestuurder reed hierna weer over busbanen, haalde links en rechts in en over middengeleiders om aan de staandehouding te ontkomen.

Op de Lange Herenvest reed de man tegen het verkeer in. Op de Schalkwijkerstraat verloor de politie de auto uit het oog. Uiteindelijk heeft de bestuurder de auto in de Keizer Karelstraat achtergelaten en is lopend gevlucht. Een politiehelikopter, die al vloog vanwege de diverse evenementen in de regio, heeft ook nog gezocht naar de man. Deze is niet meer aangetroffen.

De auto is in beslag genomen. De politie is op zoek naar de bestuurder.

Fotografie en video: Rob Jordaan

 1. Mike
  8 augustus 2011 op 07:59 | #1

  Die boom beschermer is al een tijdje beschadigt :)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. Marco
  9 augustus 2011 op 11:16 | #2

  Heb wel wat, een BMW met zijwieltjes :)

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Joy
  10 augustus 2011 op 22:24 | #3

  Jaa jaa.. BMW 6-serie boven de 367 PK haal je niet zomaar in he.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. Portegies
  13 augustus 2011 op 15:47 | #4

  Toch vreemd een peperdure wagen met een duits kenteken wordt zo achter gelaten.
  Was zeker een paar uur eerder ergens gestolen, als eigenaar laat jij zo’n wagen niet onbeheerd ergens staan.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.