Politie had handen vol aan inbrekers dit weekend; 6 personen aangehouden

Geschreven door de Redactie op maandag 25 juli 2011

Haarlem – De politie heeft dit weekend de handen vol gehad aan inbrekers. Zo werden de eerste inbrekers in de nacht van vrijdag op zaterdag rond half drie aan de Oude Groenmarkt betrapt, maar een paar uur later was het al weer raak. Een alerte getuige meldde zaterdagmorgen omstreeks 05:35 uur bij de politie dat er mogelijk zou worden ingebroken in een woning in de Dublinstraat.

De agenten zagen dat er een ruit vernield was en dat de woning was doorzocht. De politie kreeg een signalement van de inbrekers en zij zouden ook een tas bij zich hebben gehad. Het tweetal, Haarlemmers van 18 en 19 jaar, werd vlak daarna in de Romestraat aangetroffen en aangehouden. Een politiehondengeleider is met zijn hond verder gaan zoeken naar de tas waarover werd gesproken. De politiehond vond een tas met inbrekerswerktuigen. Deze is in beslag genomen. Het is niet duidelijk of er iets buitgemaakt is uit de woning. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Zondagavond even na 22:00 uur kwam er een melding binnen bij de meldkamer dat twee mannen zich verdacht ophielden bij een woning aan de Engelandlaan. Een getuige had het tweetal zien aanbellen en toen er niemand opendeed, liepen zij achterom. De politie kwam direct naar de locatie, maar er werden geen verdachten aangetroffen. Ook bleek er niet te zijn ingebroken. In de omgeving is nog uitgekeken naar het tweetal, maar zij werden niet aangetroffen.

Zondagochtend even voor 07:30 uur kwam er een melding binnen dat er werd ingebroken in een pand aan de Ierlandstraat. Getuigen hadden een auto weg zien rijden. Politiemensen wisten de auto te traceren, waarna deze staande werd gehouden aan de Belgiƫlaan. In de auto werden inbrekerswerktuigen gevonden. De vier inzittenden, Haarlemmers van 15, 17 (2x) en 21 jaar, zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor verhoor. Van de minderjarige verdachten zijn hun ouders in kennis gesteld van de aanhouding van hun kind.

In de nacht van zondag op maandag kwam er rond 05:30 uur een melding binnen van inbraak bij een bedrijfspand aan de Ridderstraat. Meerdere politiemensen gingen direct naar de locatie, maar daar werden geen verdachten meer aangetroffen. Ook de inzet van een politiehond, leidde niet naar de inbreker(s). De politie is een onderzoek gestart. Mensen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben van de inbraak, of die andere waardevolle informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem via het telefoonnummer 0900-8844.

De politie adviseert mensen die getuige zijn van een dergelijk verdachte situatie, de politie te bellen. In de vakantietijd zijn veel mensen van huis en met behulp van oplettende ogen en oren van buurtbewoners, kunnen inbrekers aangehouden worden.

 1. meneer voor jou
  26 juli 2011 op 01:11 | #1

  15 jaar en al inbreken waar gaat het naar toe in nederland?
  voed je kinderen is normaal op.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. sander
  26 juli 2011 op 11:40 | #2

  15 jaar???? Valt nog mee, ik had verleden week buiten bij de LIDL een manneke van een jaar 6-7 te pakken, hij liep uit de karretjes de muntjes te halen terwijl het publiek aan het winkelen is, eenmaal buiten heb ik hem erop aangsproken en mijn muntje van 50 cent terug gevraagd. Ik vertelde hem dat hij dit niet mocht doen, zijn antwoord: “met veel hand gebaren” wil jij je muntje terug dan, nou hiero en de rest van het geld verdween in zijn zak.

  Zo klein en dan al verrot, waar gaat het heen met ONS land

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Maaike
  27 juli 2011 op 09:43 | #3

  Tuig van de eerste orde! Aanpakken die gasten, al komen ze er zeer waarschijnlijk met een taakstrafje er vanaf…

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 4. moussa
  27 juli 2011 op 18:27 | #4

  ik ben nu die jongen van 15 jaar en als ik jullie was zou ik niet zoo snel iemand beoordelen want ik ben er 100% zeker van dat ik volkomen ONSCHULDIG doe alsjeblieft wat nuttigs in je leven in plaats van andere mensen afkraken!!zeg het dan in ze gezicht in plaats van op internet..

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 5. salim
  28 juli 2011 op 22:04 | #5

  ja je moet in ze gezicht praten want ik ken deze jongen en hij is heelrustig en goedmet ze studie bezig!!!!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 6. Hey
  30 juli 2011 op 11:19 | #6

  @Moussa .. Je staat niet voor niks op het internet !!

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 7. meneer voor jou
  31 juli 2011 op 15:46 | #7

  @moussa+salim.

  Het staat er niet zomaar. en als je onschuldig bent waarom ga je dan met zulke mensen om?
  en waarom hebben jullie inbrekerswerktuigen in de auto.?

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 8. rikus
  1 augustus 2011 op 11:31 | #8

  @salim
  Laat hem nog iets harder studeren zodat hij in de toekomst ook normale zinnen kan formuleren en neem zelf ook een lesje….

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.