Meisje onwel door vloeistof in achtergelaten blauwe vaten in Leidsebuurt

Geschreven door Rowin van Diest op zondag 10 juli 2011

Haarlem – Een meisje is zondagavond in aanraking gekomen met een in eerste instantie onbekende vloeistof. Met meisje was met vriendinnetjes buiten aan het spelen en kwamen vier blauwe vaten tegen. Uit nieuwsgierigheid maakten zij de vaten open en raakte de vloeistof aan.

Het meisje kreeg direct een raar gevoel in haar handen waarop ze snel huiswaarts keerde met haar vriendinnen. Terwijl zij thuis meteen onder de douche gezet werd om de vloeistof eraf te spoelen werden ondertussen ook de hulpdiensten gewaarschuwd.

De brandweer en de Regionaal Officier Gevaarlijke Stoffen(ROGS) werden opgeroepen om met spoed naar de Westerstraat in de Leidsebuurt te gaan. Daar aangekomen troffen de brandweerlieden vier blauwe vaten aan met nog een klein laagje vloeistof erin.

Nader onderzoek wees uit dat het vermoedelijk om verf of inkt gaat en geen gevaarlijke stoffen bevat. De brandweer heeft alle vier de vaten weer afgesloten en bij elkaar gezet. De gemeente zal de vier vaten zo snel mogelijk ophalen.

Fotografie: Rowin van Diest

 1. Marco
  12 juli 2011 op 06:27 | #1

  Nader onderzoek wees uit dat het vermoedelijk om verf of inkt gaat en geen gevaarlijke stoffen bevat. De brandweer heeft alle vier de vaten weer afgesloten en bij elkaar gezet. De gemeente zal de vier vaten zo snel mogelijk ophalen…….

  Beetje raar wat ik hier lees!?
  Ik snap dondersgoed dat de brandweer/politie etc. geen ophaaldienst is, maar hoe je het ook went of keert, het gaat hier om vaten met een chemisch goedje erin, die op straat/ bij een vuilnispunt zijn achtergelaten/neergezet.
  De eigenaar/dader achterhalen zal naar alle waarschijnlijkheid onbegonnen werk zijn, maar waarom worden die vaten niet meteen afgevoerd naar het milieuplein?
  Want wanneer de vuilcontainers geleegd worden zullen ze echt niet meegenomen worden, dus zullen die vaten langer blijven staan als noodzakelijk en toegestaan is.

  Nu zijn de vaten weer afgesloten (en helemaal niet moeilijk te openen) en bijelkaar gezet, zodat ze nog meer opvallen.

  Ik heb jarenlang in de grafische gewerkt en weet uit ervaring dat het bij wet verboden was om lege inktblikken, vuile poetsdoeken, drukplaten etc. etc. bij het “gewone” huisvuil te deponeren.
  Wanneer dit wel gebeurde kon en kan men rekenen op een flinke boete.

  Dus nogmaals, waarom zijn deze vaten niet meteen afgevoerd????

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 2. rob
  12 juli 2011 op 15:14 | #2

  @marco.

  Dat staat inderdaad niet in het verhaal. Maar ga er dan niet meteen vanuit dat ze er een tijdje zullen staan, omdat ze later worden opgehaald.
  mooi dat je in de grafische industrie heb gewerkt, maar dan weet je net zo goed als ik dat je dan geen kans heb om de spullen die in de grafische industrie worden gebruikt bij het “huisvuil”kunnen zetten, want daar heb je de kans niet toe.

  En komt dit wel van een bedrijf of industrie af. dat weet jij niet en ik ook niet. dus commentaar slaat zoals gewoonlijk nergens op.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

 3. Mike
  12 juli 2011 op 17:14 | #3

  Er was een melding binnen gekomen bij de gemeente over de 4 vaten. Die hebben op hun beurt weer spaarnelanden op te hoogte gebracht. Het duurde alleen een tijdje omdat deze beste man vanaf zijn huis zijn bedrijfs auto moest ophalen en daarna naar de westerstraat moest rijden om de vaten op te halen.

  Meld deze reactie Meld deze reactie

Geen reacties mogelijk.