Koperdieven veroorzaken gas- en waterlekkage in voormalige LJC2-school

Geschreven door de Redactie op dinsdag 28 juni 2011

Haarlem – Dinsdagavond even voor zeven uur werd de beroepsploeg van brandweerpost Haarlem-Oost gealarmeerd voor een gaslekkage in de voormalige VMBO school LJC2-Oost in Schalkwijk. Het pand staat al geruime tijd leeg. Deze school, samen met nog een aantal scholen in Haarlem zijn samen gegaan naar één gebouw en die staat langs de Schipholweg.

Er werd een sterke gaslucht waargenomen, waarop de brandweer een onderzoek is gestart. Hierbij werd een gaslek gevonden in de aula. Deze is gedicht, samen met de hoofdgasleiding. Na de eerste werkzaamheden van de brandweer, kwam Liander al ter plaatse om het overige werk op te lossen.

Uit de eerste onderzoeken is gebleken dat mogelijk koperdieven hierbij een rol hebben gespeeld, aldus de wijkagent. Daarnaast staat de aula inmiddels onder water. Ook dit is mogelijk door dezelfde koperdieven veroorzaakt.

De politie zal de komende tijd dit pand extra in de gaten houden.

Fotografie: Wijkagent Guus & Rick de Vries

Geen reacties mogelijk.